Hlavní obsah

Vrána má pech, v reprezentaci je Pech, který čeká od Rusů a Švédů cvrkot

PRAHA

V úterý hokejový náhradník, ve středu už součást národního týmu. Jediný trénink vše změnil. Petr Vrána vypadl kvůli zraněným žebrům, místo něj byl povolán Lukáš Pech z Karlových Varů, který měl také trochu pech. Telefon o nominaci zvedl v Praze, musel se vrátit na západ Čech, sbalit se a vyrazit zpět ku Praze, kde se ve středu hlásil před turnajem Karjala u trenéra Aloise Hadamczika.

Foto: Petr Horník, Právo

Alois Hadamczik na tréninku hokejové reprezentace

Článek

„Vůbec jsem o tom nepřemýšlel, nechal jsem tomu volný průběh. Mrzí mě, že se Petr Vrána zranil, podává vynikající výkony, na druhou stranu jsem rád, že jsem se dostal do týmu,“ nezastírá čtvrtý nejproduktivnější hráč extraligy. V reprezentaci odehrál tři zápasy, ale nikdy ne na evropské tour. Teď se může vše změnit.

„Švédové a Rusové patří k top týmům na světě, asi to bude jiný cvrkot. Uvidíme, jestli dostanu šanci, určitě se těším na zápasy,“ přiznává osmadvacetiletý forvard Karlových Varů, které jsou v nejvyšší soutěži předposlední.

„V poslední době jsme se zvedli, udělali jsme pár dobrých výsledků, to je povzbuzující. Ale teď budu mít myšlenky jinde, popovídám si s kluky o něčem jiném, je to ulehčující,“ těší se Pech, který ví, že v lázeňském mužstvu není vše na sto procent. „Není to úplně ideální, ale posílili jsme tým, hra vypadá dobře, doufáme, že se vyškrábeme nahoru k desítce, což je pět bodů, to jsou dva zápasy. To se úplně v pohodě dá, jsme optimisté,“ nevěší hlavu forvard, který vyrazí na sever Evropy, i když nemusí nakonec vůbec navléci dres.

Karlovarský útočník Lukáš Pech.foto: Právo/Josef Pešout

„Když nebudu hrát, tak si budu přidávat navíc, abych se připravil na extraligu,“ bere šanci s povděkem Pech, který opět zažije atmosféru reprezentační šatny. „Je to paráda, na kluky jsem koukal při mistrovství světa v televizi, chvíli jsem s nimi i trénoval, to bylo úžasný,“ vrací se k loňské sezóně. Teď je v týmu, kterému velí kapitán Petr Nedvěd.

„On je velká persona, právem je tady. Sice mu je devětatřicet let, proč by tady ale neměl být, když podává vynikající výkony, patří k nejlepším hráčům extraligy,“ dodává Pech, který s reprezentací ve středu poprvé trénoval.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články