Hlavní obsah

Borci, dáme penalty a končíme, zavelel Hadamczik a šel si vypít zázvorový čaj

PRAHA

Po tréninku dopil zázvorový čaj a byl spokojený. Alois Hadamczik druhý den srazu hokejové reprezentace před turnajem Channel One Cup prožil v lepší náladě, ale na dopoledním nácviku mu chyběl jeden muž. Kapitán Tomáš Rolinek dostal na středu volno. „Říkal, že má těžkosti v rodině, potřeboval jet za dědou kvůli jeho zdravotnímu stavu. Chtěl jsem, aby tady byl v úterý, kdy se začínalo. Na středu dostal volno, ale zítra ráno už bude na rozbruslení,“ vysvětlil absenci forvarda Magnitogorsku trenér.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alois Hadamczik na tréninku národního týmu

Článek

Dvaadvacet hráčů se pětačtyřicet minut prohánělo po ledě. „Dáme krátké cvičení na dvacet sekund, chci vidět energii,“ zněl jeden z pokynů Hadamczika, který ve čtvrtečním utkání v Chomutově proti Švédsku postaví do branky Jakuba Štěpánka.

„Všichni hráči jsou zdravotně v pořádku. Hrajeme doma, chtěli bychom nastoupit v nejsilnější sestavě,“ prozradil kouč. Do utkání vstoupí jako kapitán Rolinek, jeho zástupci budou Roman Červenka a Petr Čáslava.

„Borci, dáme penalty na obě strany, tím to ukončíme, poté individuální činnost,“ zakončil středeční sešlost na ledě Hadamczik, který poté zamířil do šatny na zázvorový čaj, který ho léčí z nachlazení.

Dnes trénink, ve čtvrtek už naostro. Odstartuje ruský Channel One Cup, nejstarší turnaj série Euro Hockey Tour. A v Moskvě zažil reprezentační premiéru i obránce Petr Čáslava, který má ze současných povolaných hráčů nejvíce startů za národní tým - 136. „Bude to asi můj šestý turnaj v Moskvě,“ zavzpomínal zkušený bek.

Petr Čáslava (vlevo) a trenér Hadamczik na tréninku hokejové reprezentacefoto: Právo/Jan Handrejch

Před Moskvou se ale národní mužstvo představí ještě v Chomutově, premiérově v nové hale. „Doufám, že budeme hrát agresivně v útoku. Nová hala nebude problém, každý chce hrát před vyprodaným publikem, určitě to bude skvělý,“ těší se Čáslava, který ale se spoluhráči bude muset před utkáním vydržet v kabině o něco déle. Fanoušci, rodiny a český hokej se rozloučí s Janem Markem, Josefem Vašíčkem a Karlem Rachůnkem, kteří v září zahynuli při letecké tragédii u Jaroslavle.

„Hráči budou připraveni v kabině, jsme chlapi, musíme to vydržet. Kluky uctíme, ale i tragické situace patří k životu. Ti kluci patřili mezi ně, ale realita je nekompromisní, spíše to bude těžké pro rodiny hráčů. Když dáváte vyznamenaní, medaili a kluk tam je, to je jiná pohoda. Půjde o ocenění mladých lidí, které byste viděl rád u vánočního stromečku doma. V Chomutově mohli všichni tři být,“ posteskl si Hadamczik.

Pravděpodobná sestava proti Švédsku
Štěpánek - Čáslava, Němec, Kutlák, Nakládal, Krajíček, Trončinský, Krejčík - Průcha, Červenka, Rolinek - Irgl, Vampola, Hubáček - Polák, Kreps, Kašpar - Petružálek, Vrána, I. Rachůnek - Vondrka, Orsava.

Reklama

Související témata: