Hlavní obsah

Po senzačním startu čeští hokejisté další gól nepřidali a se Švédy prohráli

Jirka G. NovákSport.cz

Porážkou odstartovali čeští hokejisté druhý podnik série Euro Hockey Tour, turnaj Channel One Cup. Na domácím ledě v Chomutově sice skórovali rekordně už v páté vteřině utkání, kdy chybu švédského obránce potrestal Petr Průcha, jenže pak už padaly góly jen do české branky. Jakuba Štěpánka postupně překonali Axelsson a Persson a Švédsko vyhrálo 2:1. Další dva zápasy turnaje odehraje národní tým o víkendu v Moskvě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Čeští hokejisté brání šanci Švédů v utkání Channel One Cupu v Chomutově.

Článek

Neuvěřitelný začátek předvedli čeští hokejisté, kteří během předzápasového uvedení zesnulých kamarádů Marka, Vašíčka, a Rachůnka do Síně slávy zůstali v kabině. Ovšem jakmile dozněly národní hymny a bylo vhozeno úvodní buly, už mohli fanoušci díky jejich pohotovosti slavit gól. Švédský bek po úvodním vhazování fatálně přihrál Průchovi a ten otevřel skóre už v páté vteřině utkání!

Petr Průcha se raduje z gólu, který vstřelil po pěti vteřinách Švédsku v duelu Channel One Cupu v Chomutově.foto: Právo/Milan Malíček

Průcha měl i další příležitost a i díky němu český tým působil v první třetině lepším dojmem. Švédy držela nad vodou jen pohotovost brankáře Fastha, který vychytal české hokejisty v semifinále posledního mistrovství světa. Tentokrát byl úspěšnější při šanci Vrány nebo dělovce Čáslavy od modré.

Ve druhé části o sobě dal vědět také objev letošní sezóny KHL Petružálek, střela českého štírka z dálky však nemohla švédskému gólmanovi způsobit větší potíže. Naopak v polovině zápasu udeřil soupeř. Krajíček netrefil u mantinelu Söderberga, který proklouzl až k brance a předložil lahůdkovou přihrávku Axelssonovi, proti kterému neměl Štěpánek nárok.

Brankář české reprezentace Jakub Štěpánek inkasuje první gól v utkání Channel One Cupu v Chomutově.foto: Právo/Milan Malíček

Další švédskou příležitost zmařil v poslední chvíli dobrým obranným zákrokem Trončinský, ale krátce poté přece jen severský tým skóre zápasu otočil. Kronwall napálil v 35. minutě puk na zadní mantinel, odkud se odrazil k volnému Perssonovi a Švédsko se dostalo do vedení. V závěru druhé třetiny hráli domácí první přesilovou hru, ale Červenka dvakrát po sobě Fasthovi betony nepropálil.

Česká hokejová reprezentace inkasuje druhý gól od Švédska na turnaji Channel One Cup v Chomutově.foto: Právo/Milan Malíček

V úvodu třetí části se před osamoceným Falkem blýskl dobrým zákrokem Štěpánek a pak už úřadovali jeho spoluhráči z útoku. Jenže dělovka Červenky ani dorážka Hubáčka před brankou k vyrovnání nepomohla. Devět minut před koncem dostal český tým příležitost hrát přesilovou hru, ale Rolinek nebyl v ideálním střeleckém úhlu a cestu do švédské branky nenašel ani Kreps. Další gól už nepadl a Česko se v tabulce Euro Hockey Tour propadlo na poslední čtvrtou příčku.

Český hokejový reprezentant Kamil Kreps se tlačí do šance v utkání proti Švédsku v Chomutově.foto: Právo/Milan Malíček

Channel One Cup 2011
Česko - Švédsko 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)on-line
Branky a nahrávky: 1. Průcha - 30. Axelsson (Söderberg, Viklund), 35. Persson (Kronwall, Ritola). Rozhodčí: Laaksonen, Tuomisto (oba Fin.) - Blümel, Pouzar (oba ČR). Vyloučení: 3:2. Diváci: 5225 (vyprodáno).
ČR: Štěpánek - Němec, Čáslava, Kutlák, Nakládal, Krajíček, Trončinský - Rolinek, Červenka, Průcha - Hubáček, Vampola, Irgl - Kašpar, Kreps, Polák - Rachůnek, Vrána, Petružálek. Trenér: Alois Hadamczik.
Švédsko: Fasth - S. Kronwall, Eklund, Bertilsson, Ekholm, Viklund, Karlsson, Frögren, Lauritzen - Ritola, Persson, Bergfors - D. Axelsson, Söderberg, Danielsson - M. Johansson, Rosén, Zackrisson - Sjögren, Falk, Lundh. Trenér: Pär Marts.

Reklama

Související témata: