Hlavní obsah

Finové porazili Švédsko a získali v Moskvě na závěr první body

MOSKVA

Hokejisté Finska porazili na závěr Channel One Cupu v Moskvě již jistého vítěze turnaje Švédsko 4:3 a získali tak první body. V tabulce Euro Hockey Tour se tak přiblížili třetímu Česku na rozdíl jednoho bodu.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Radost hokejistů Finska

Článek

Švédové vstoupili do zápasu lépe a v šesté minutě se dostali do vedení, když při Osalově vyloučení našel Söderberg mezi kruhy Zackrissona, který nekompromisní ránou překonal Lassilu. Zvýšit mohl Ekholm, jenž trefil střelou od modré čáry tyč, a 84 sekund před první pauzou vyrovnal tečovanou ránou od modré čáry Uusitalo.

Po 68 vteřinách druhé části vrátil Švédsku vedení Andersson povedeným pokusem přes obránce, ale další průběh prostřední třetiny patřil Finům. Za 65 sekund bylo opět vyrovnáno, když po Kuparinenově přihrávce skóroval snadno Kiiskinen. V 37. minutě otočil stav v přesilovce přesnou střelou k levé tyči Kousa, který ještě před přestávkou trefil v přesilovce pěti proti třem tyč.

Vyrovnat mohl v 53. minutě Söderberg, ale Lassilovi pomohla tyč a 106 sekund před koncem pojistil finský náskok Pesonen. Za 51 vteřin ještě vykřesal naději pro Švédsko v power play Ekholm, ale těsný náskok už tým Suomi uhájil.

Channel One Cup, turnaj Euro Hockey Tour v Moskvě:
Švédsko - Finsko 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Zackrisson (Söderberg, Danielsson), 22. Andersson (Ekholm), 60. Ekholm - 19. Uusitalo (Wirtanen), 23. Kiiskinen (Kuparinen, Kousa), 37. Kousa (Kiiskinen, Heikkinen), 59. Pesonen (Frögren). Rozhodčí: Bulanov, Olenin - Sadovnikov, Zacharenkov (všichni Rus.). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 3000.
Švédsko: Eriksson - Eklund, S. Kronwall, Frögren, Ekholm, Viklund, M. Karlsson - Sjögren, Lauritzen, Falk - Andersson, Persson, Bergfors - Danielsson, Söderberg, Axelsson - Zackrisson, Rosén, Johansson - Lundh. Trenér: Pär Marts.
Finsko: Lassila - Hietanen, Mäenpää, Kousa, Heikkinen, Järvinen, Jalasvaara, Jokela, Uusitalo - Enlund, Lindgren, Anttila - Kiiskinen, Kuparinen, Pesonen - Louhivaara, Kemppainen, Marjamäki - Jasu, Wirtanen, Osala. Trenér: Jukka Jalonen.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články