Hlavní obsah

Hokejisté Ruska se představí na Švédských hrách bez Radulova

MOSKVA

Bez útočníka Alexandra Radulova z Ufy, svého nejproduktivnějšího z obou předešlých turnajů Euro Hockey Tour, se představí na Švédských hrách v Helsinkách a ve Stockholmu hokejisté Ruska. Radulov dostal volno, aby se mohl soustředit na vrchol klubové sezony. Z minulého turnaje Channel One Cup v Moskvě, kde sborná skončila až třetí, nominoval trenér Zinetulja Biljaletdinov jen necelou polovinu týmu - jedenáct hráčů.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Ruští hokejisté Sergej Mozjakin (vpravo) a Alexandr Radulov se radují z branky.

Článek

Mezi nimi pocestují i na třetí akci v sezoně brankáři Konstantin Barulin z Atlantu a Michail Birjukov z Chanty-Mansijsku, pokud před jedním z nich v konečném výběru ze současného čtyřiadvacetičlenného kádru nedostane přednost ještě třetí nominovaný gólman Ilja Ježov.

Oba předešlé turnaje absolvovali také Jevgenij Birjukov z Magnitogorsku, Ilja Nikulin z Kazaně, Ivan Višněvskij z Atlantu Mytišči a útočníci Sergej Širokov s Iljou Zubovem z CSKA Moskva a Vadim Šipačov z Čerepovce. V Moskvě v prosinci hráli také zadák Nikolaj Bělov z Nižněkamsku a forvardi Viktor Tichonov z Petrohradu a Nikolaj Žerděv z Atlantu Mytišči.

V kádru má největší zastoupení se šesti hráči Petrohrad. Mezi nimi nechybí ranař Jevgenij Arťuchin, který si neudělal u českých fanoušků dobré jméno po nevybíravých zákrocích na několik českých hokejistů při loňském mistrovství světa v Bratislavě.

Rusové do Oddset Hockey Games, jak se Švédské hry letos jmenují, vstoupí ve čtvrtek 9. února v Helsinkách proti Finsku. Chystají se na vystoupení pod širým nebem na Olympijském stadionu, ale v případě krutých mrazů je v záloze i náhradní varianta. Zápas by se hrál v Hartwall Areně. V sobotu je po přesunu ve Stockholmu čeká duel se Švédskem a v neděli nastoupí proti České republice.

Nominace hokejistů Ruska na Oddset Hockey Games:
Brankáři: Konstantin Barulin (Mytišči), Michail Birjukov (Chanty-Mansijsk), Ilja Ježov (Petrohrad),
obránci: Ivan Višněvskij, Andrej Zubarev (oba Mytišči), Anton Bělov (Omsk), Maxim Čudinov (Čerepovec), Nikolaj Bělov (Nižněkamsk), Jevgenij Birjukov (Magnitogorsk), Alexandr Rjazancev (Čeljabinsk), Ilja Nikulin (Kazaň),
útočníci: Maxim Rybin, Ivan Něprjajev, Jevgenij Arťuchin, Viktor Tichonov, Vladimir Tarasenko (všichni Petrohrad), Stanislav Čistov, Jevgenij Kuzněcov, Anton Burdasov (všichni Čeljabinsk), Sergej Širokov, Ilja Zubov (oba CSKA Moskva), Sergej Kalinin (Omsk), Nikolaj Žerděv (Mytišči), Vadim Šipačov (Čerepovec).

Reklama

Související témata: