Hlavní obsah

Plekanec, Jágr a Eliáš se těžko nahrazují, ale já týmu věřím, vzkázal Hadamczik

Omluvenky z nominace na švédský turnaj hokejový trenér Alois Hadamczik řešit nemusel. Už dopředu věděl, že někteří hráči nepojedou, a tak je ani nepovolal. I přes absenci několika jmen si kouč před Oddset Hockey Games nemyslí, že do Stockholmu cestoval slabší tým. „Omluvenek bylo dost před nominací, zaplaťpánbůh, že už potom žádné jiné nepřišly,“ oddychl si Hadamczik před odletem do Švédska.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Vondrka a Petr Průcha poslouchají pokyny trenéra Hadamczika na srazu české hokejové reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Na švédské klání se nevypravilo hned několik hráčů. Zdravotní důvody vystavily stop pro obránce Petra Čáslavu, Lukáše Krajíčka, Miroslava Blaťáka, Filipa Nováka. Další zadák Martin Škoula se omluvil z důvodu těhotenství své ženy. Zdravotní trable provázejí i útočníka Petra Vránu, Roman Červenka zase zůstal na „přání“ klubu v Omsku a s brankářem Jakubem Štěpánkem měl trenér dohodu, že pojede na první dvě akce evropské tour v sezóně, poté budou povoláni Kovář s Pöpperlem.

I přes tento výčet Hadamczik nepanikaří. „Nejsem přesvědčený, že tým je proti minulým turnajům slabší. Těžko se nahrazují hráči jako je Plekanec, Jágr, Eliáš. Ti další mají podobnou výkonnost a já týmu věřím. Vůbec bych nespecifikoval, jestli je nebo není slabší, každý hráč ví, že svým výkonem může zaujmout trenéra do příští nominace, a ta je už do Brna,“ připomněl kouč čtvrtý turnaj evropské tour, který je poslední prověrkou před světovým šampionátem.

„Tam se už bude rozhodovat, kdo pojede na mistrovství světa. Hráči mají velkou motivaci a navíc, když další hráči mají v klubech volno a oni přijedou na tři těžké zápasy, tak si budou chtít udělat radost, podat maximální výkon a vyhrát,“ přidal Hadmczik na srazu národního mužstva v O2 Areně.

Rozhodovat se bude i o hráči, který oslavil už čtyřicátiny. Liberecký útočník Petr Nedvěd se při listopadovém comebacku skvěle uvedl - tři zápasy na Karjale a tři góly. Teď odletěl i do Švédska.

„Petr je zkušený hráč a hlavně chce hrát. On se těší na každý start v reprezentaci, chce hrát, předvádět velmi dobré výkony. Nezáleží, jestli je kapitánem nebo není. On svým postojem v kabině, zkušenostmi a věkem u mladších hráčů samozřejmě vzbuzuje respekt,“ okomentoval kouč útočníka, který má v NHL přes tisíc odehraných zápasů. Kapitánem přesto nebude, céčko bude mít na dresu opět Tomáš Rolinek.

„Není důvod neudělat Rolinka kapitánem. Není třeba porušovat tradice. V kabině jsem říkal: S Rolasem jsme ještě nic velkého neprohráli,“ usmál se Hadamczik.

Reklama