Hlavní obsah

Zásady, improvizace, forma. To má podle Hadamczika vést k úspěchu ve Švédsku

PRAHA

Ve čtvrtek od 19 hodin začne pro českou hokejovou reprezentaci třetí turnaj Euro Hockey Tour v této sezóně. Ve Stockholmu se postaví domácímu Švédsku. Zápas vysílá program ČT4 Sport. Na předchozích dvou turnajích národní mužstvo obsadilo třetí a druhé místo. V zahajovacím klání Oddset Hockey Games trenér Alois Hadamczik pošle do branky Tomáše Pöpperleho.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Vondrka a Petr Průcha poslouchají pokyny trenéra Hadamczika na srazu české hokejové reprezentace.

Článek

Na úvod se Česko utká s domácím týmem před jeho vlastními fanoušky. Výhoda, nevýhoda pro hosty? „To je tak dáno. Jednou jsme s nimi vyhráli, v Chomutově jsme 1:2 prohráli, takže to bereme tak, že bude plný zimák a dobrá kulisa. Víme, že každé utkání bude těžké, ale každý zápas začíná od stavu nula nula. Řekneme si, co budeme hrát, budeme dodržovat určité zásady a zbytek je na improvizaci a momentální formě. Hráči musí v daný den podat maximální výkon,“ věří v úspěšný start trenér, který má v plánu dát šanci všem pozvaným hráčům. A když se nebude dařit, může přijít i míchání s jednotlivými formacemi.

„Já bych to nenazýval mícháním. Všichni hráči budou hrát. Někdo dva a někdo tři zápasy. Záleží na situaci. Hráči dostanou příležitost, bude záležet na nich, kolik kdo zápasů odehraje,“ prozrazuje představy ještě před začátkem klání na severu Evropy hlavní trenér, který po letech dal k sobě tři útočníky, kteří zářili v Pardubicích - Kolář, Koukal, Průcha.

Udělali jsme maximum pro psychologii kluků, řekl kouč

„Člověk psychologicky věří, že jim dá možnost se k sobě vrátit. Víme všichni, že kdyby nás to potkalo a mohli jsme pracovat někým, s kým jsem rád kdysi pracoval, tak to je motivace. Udělali jsme maximum pro psychologii těch kluků, teď záleží na jejich souhře, jak se budou vzájemně doplňovat,“ vysvětluje Hadamczik spojení této trojice, která spolu začínala na východu Čech.

Z Pardubic také do národního mužstva přicestovala dvojice s naprosto stejnými jmény - obránce Jan Kolář a útočník Jan Kolář. „Štěstí je, že jeden je obránce a druhý útočník. Myslím, že to ale není problém. Je zásada, že útočníci sedí na jedné straně a obránci na druhé. Když řeknete, že půjde Kolář, tak se otočíte do strany, kde sedí ten daný hráč,“ nedělá si velkou hlavu s touto nevšedností Hadamczik, který má v týmu i dva Kováře, bratské duo, kde Jakub chytá v Českých Budějovicích a Jan je útočníkem Indiánů z Plzně.

Národní tým sehraje další dva zápasy ve Švédsku v sobotu a v neděli. První víkendový den se postaví od dvanácti hodin Finsku a za čtyřiadvacet hodin Rusku.

Předpokládaná sestava proti Švédsku
Pöpperle - Nakládal, Krejčík, Kutlák, Barinka, Němec, Mojžíš, Kolář II - Kolář I, Koukal, Průcha - Irgl, P. Nedvěd, Hubáček - Klepiš, Novotný, Vondrka - Netík, Kreps, Rolinek - Kašpar, Jan Kovář.

Reklama