Hlavní obsah

Ruští hokejisté porazili pod širým nebem v Helsinkách Finsko

Hokejisté Ruska vstoupili vítězně do Švédských her, když v zápase hraném na Olympijském stadionu v Helsinkách pod širým nebem porazili domácí Finsko 2:0. Sborná tak zdolala úřadující světové šampiony již potřetí v sezoně a navázala tak na své úspěchy na předešlých turnajích seriálu Euro Hockey Tour.

Foto: ČTK/AP

Ruský brankář Michail Birjukov a finský útočník Jarno Koskiranta v utkání Švédských hokejových her, které se hrálo pod otevřeným nebem v Helsinkách.

Článek

Zápas, který sledovalo 25.036 diváků, se hrál za teploty -12 stupňů Celsia. O výhru Ruska se postarala druhá formace hostů ve složení Žerděv, Kuzněcov, Čistov. Nejprve 43 sekund před koncem první třetiny otevřel skóre Čistov, druhou branku poté přidal v přesilové hře v třetí třetině Kuzněcov.

Finsko tak podruhé za sebou nedalo sborné gól, prosincový souboj v Moskvě totiž prohrálo 0:3. Čisté konto si tentokrát připsal brankář Birjukov, jenž zlikvidoval všech 21 střel soupeře a nekapituloval ani při téměř dvouminutové power play Finů v závěru utkání.

Finsko - Rusko 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Čistov (Kuzněcov, Žerděv), 47. Kuzněcov (I. Nikulin). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek (oba ČR) - Kiilunen, Korteniemi (oba Fin.). Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 25.036.
Finsko: Ahonen - Niskala, Puistola, Väänänen, Eronen, Kousa, Järvinen, Kukkonen, Jaakola - Salminen, Kontiola, Komarov - Pulkkinen, Lindgren, Pesonen - Pihlström, Hytönen, Tuppurainen - Anttila, Koskiranta, Joensuu. Trenér: Jukka Jalonen.
Rusko: M. Birjukov - I. Nikulin, Čudinov, Bělov, Rjazancev, Višněvskij, J. Birjukov, Zubarev, Bělov - Arťuchin, Zubov, Širokov - Žerděv, Kuzněcov, Čistov - Tarasenko, Šipačev, Tichonov - Kokarev, Kalinin, Burdasov. Trenér: Zinetulja Biljaletdinov.

Reklama

Související témata: