Hlavní obsah

VIDEO: Finové hráli s Rusy pod širým nebem, rozhodčí to odnesl zlomenou nohou

HELSINKY

Pořádnou smůlu měl finský hokejový rozhodčí Jari Korteniemi, jenž nastoupil jako čárový ke čtvrtečnímu zahajovacímu utkání turnaje Oddset Hockey Games ve finských Helsinkách. Zápas mezi domácím Finskem a reprezentací Ruska se hrál pod širým nebem a Korteniemi těsně před koncem hrací doby tak nešťastně upadl na led, že si zlomil nohu a museli ho odvézt na nosítkách.

Foto: www.khl.ru

Hokejový rozhodčí

Článek

Finsko-Rusko

Zápas na Olympijském stadionu v Helsinkách sledovalo 25 036 statečných diváků, přičemž ke konci utkání klesla venkovní teplota až k -17 stupňům Celsia. Rusové vyhráli 2:0 po gólech Čistova a Kuzněcova, ovšem finský čárový rozhodčí Korteniemi bude mít na něj ještě horší vzpomínky.

Dvě minuty před koncem zápasu vhodil Korteniemi buly v obranném pásmu Rusů, když si nemohl všimnout, že za jeho zády svedli souboj dva protihráči. Ti nechtěně zavadili o nohu sudího, jenž se vzápětí poroučel k ledu. Na něm zůstal bolestivě ležet a museli jej odvézt na nosítkách. Nakonec musel se zlomenou nohou do nemocnice a od hokeje si odpočine minimálně tři měsíce.

Reklama

Související témata: