Hlavní obsah

Hokejový debakl: Kovář se modlil za konec, řvaní by dle Rolinka nepomohlo

Debakl. Navíc historický, který česká hokejová reprezentace neokusila. Na Švédských hrách v sobotu zažil výběr pod trenérem Aloisem Hadamczikem ostudný zápas, prohrál s Finskem 0:7. Češi prohrávali po první minutě třetí třetiny už o sedm branek a od ještě větší pohromy je zachránilo to, že soupeř za tohoto stavu hrál spíše na krásu než na efektivitu. „Na konci jsem se už jen koukal na hodiny a modlil se, ať je konec,“ citoval server hokej.cz brankáře Jakuba Kováře, který střídal Tomáše Pöpperleho.

Foto: Bertil Ericsson, ČTK/AP

Kamil Kreps (vlevo) a Jesse Joensuu během utkání s Finskem na Švédských hrách.

Článek
Fotogalerie

Čtvrteční utkání na Oddset Hockey Games národní tým zvládl, porazil po samostatných nájezdech Švédsko. Velká radost z porážky tohoto soupeře, navíc na jeho hřišti. Sobota se ale zapsala černým písmem do kroniky českého hokeje. Hala Globen ve Stockholmu a utkání, kde nebylo pochyb o vítězi. Ani o poraženém.

„Kdyby nás trenér seřval sebevíc, stejně by to nezměnil. Byl to zápas blbec,“ řekl Deníku kapitán Tomáš Rolinek.

Česko prohrálo první třetinu 0:3, když inkasovalo i v poslední minutě. Trefa na konci dvacetiminutovky přišla i na konci prostřední části. Úplný zmar nastal na začátku třetí třetiny, kdy Finové během třiceti sekund první minuty vstřelili dva góly. Bylo hotovo.

Nemá cenu se v tom babrat, řekl kapitán Rolinek

„Po třetím gólu jsem si říkal, že to nevypadá dobře. Navíc my jsme neměli dopředu vůbec nic, tam to vůbec nevypadalo na to, že bychom třeba snížili na 1:3 a snažili se s tím něco udělat. Bylo to jenom o tom, kolik nám jich Finové nasypou,“ přiznal bez vytáček Jakub Kovář, který nakonec inkasoval třikrát, jeho kolega čtyřikrát. Štěstí Čechů bylo, že Finové byli už dost namlsaní, byli tak v závěru milosrdní.

„Jednoznačně. I když to číslo sedm zní šíleně, tak mohlo být asi ještě hůř. Jenom díky tomu, že už pak Finové hráli trošku na krásu, tak góly nepřibývaly,“ pověděl Kovář, který přiznal, že tento zápas mohly sledovat až do konce jen tvrdé nátury. Tento nedělní zákusek pro fanoušky nebyl zrovna sladkým. „Řekl bych, že nejdéle po druhé třetině to vypnuli a šli se dívat na něco jiného.“

"Nemá cenu se v tom dál babrat. Trenér nás připraví na Rusko a nikdo nesmí myslet na to, že se to nepovedlo," dodal Rolinek, který povede tým proti Rusku v neděli od dvanácti hodin. A teď nepůjde jen o body v rámci Euro Hockey Tour, teď půjde hlavně o získání sebevědomí a vymazání ostudy.

Reklama

Související témata: