Hlavní obsah

Čeští hokejisté mohou útočit na první místo v evropské tour

Česká hokejová reprezentace bude ještě před mistrovstvím světa, které hostí Švédsko a Finsko, útočit na triumf v evropské tour. Po třech odehraných turnajích jsou Češi třetí. Na první Švédy ztrácí tři body, na druhé Rusko dva body. O možný triumf v Euro Hockey Tour svedou bitvu před domácími fanoušky. A to na KAJOTBet Hockey Games v Brně od 26. do 29. dubna.

Foto: Grigory Dukor , Reuters

Český gólman Tomáš Pöpperle se spoluhráči mohl jásat po výhře nad Finy při turnaji Channel One Cup. Co předvede národní tým v Brně?

Článek

Na loňských Českých hokejových hrách Češi kralovali, vyhráli závěrečné klání před světovým šampionátem. Všechna tři utkání reprezentace v Brně byla vyprodána, vždy přišlo 7200 fanoušků. S podobnou obsazeností se počítá i letos.

„Hokejoví fanoušci v celé republice se mají skutečně nač těšit. Prodej vstupenek již byl zahájen, v tuto chvíli je prodáno zhruba deset tisíc lístků, věřím, že atmosféra bude opět vynikající a nastartuje naše hráče před mistrovstvím světa. Brzy bude zahájen prodej vstupenek na utkání se Slovenskem, následně i na dvojutkání s Německem,“ říká Jana Obermajerová, ředitelka BPA sport marketing.

Zápas s Ruskem sledovalo v televizi 410 tisíc diváků

Na Švédských hrách se národní mužstvo umístilo o minulém víkendu na druhém místě. A sledovanost zápasů rostla s přibývajícími soupeři. Utkání se Švédy vidělo 172 tisíc diváků, i přes vysokou porážku si utkání s Finskem nenechalo ujít 251 tisíc diváků. Na závěr se Česko utkalo s Ruskem, tradičním rivalem. Tento souboj sledovalo 410 tisíc diváků. V době vysílání to byl druhý nejsledovanější program v televizi.

Výkony jednotlivých hráčů budou moci fanoušci ocenit na domácích utkáních české hokejové reprezentace - 13. a 14. dubna se uskuteční dvojutkání s Německem v Libereci, 18. dubna se v pražské O2 aréně výběr trenéra Aloise Hadamczika utká se Slováky. O týden později poslední prověrka před odjezdem na světový šampionát. Tři utkání v Brně a útok na vítězství v Euro Hockey Tour.

Zápasy reprezentace do mistrovství světa
6. - 7. dubna 2012: Euro Hockey Challenge
dvě utkání Lotyšsko - Česko (Lotyšsko, Riga)
13. - 14. dubna 2012: Euro Hockey Challenge
dvě utkání Česko - Německo (Liberec, Tipsport arena)
18. dubna 2012: Euro Hockey Challenge
Česko - Slovensko (Praha, O2 arena)
20. dubna 2012: Euro Hockey Challenge
Slovensko - Česko (Bratislava)
26. - 29. dubna 2012: České hokejové hry (Brno, Kajot Arena)
26. dubna: Česko - Švédsko
28. dubna: Česko - Finsko
29. dubna: Česko - Rusko

Reklama

Související témata: