Hlavní obsah

Švédští hokejisté mají v nominaci na EHT čtyři nováčky

Trenér švédských hokejistů Johan Garpenlöv zařadil do nominace na domácí Švédské hry v Malmö čtyři nováčky. Na třetím dílu Euro Hockey Tour mohou debutovat obránci Albert Johansson z Färjestadu a útočníci Filip Hallander z Luley, Pontus Holmberg z Växjö a Simon Ryfors z Rögle.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Dvacetiletý Johansson reprezentoval Švédsko na přelomu roku na juniorském mistrovství světa v Edmontonu. Nejstarší z debutantů, třiadvacetiletý Ryfors, vede s 19 góly spolu s Jesperem Frödénem ze Skelleftey tabulku střelců švédské ligy.

V týmu jsou také dva mistři světa. Obránce Erik Gustafsson z Luley, který slavil triumf v roce 2013 ve Stockholmu, a obránce Viktor Fasth z Växjö, jenž má zlato ze světového šampionátu z roku 2017 v Paříži a Kolíně nad Rýnem. Oba se vracejí poprvé od olympiády v Pchjongčchangu 2018, ještě delší pauzu měl útočník Mattias Tedenby z Podolsku, který hrál v reprezentaci naposledy v sezoně 2015/16.

Ve dvaadvacetičlenném kádru je šestnáct hráčů ze švédské ligy a šest krajánků z Kontinentální ligy. Vedle Tedenbyho tam působí také brankář Lars Johansson v CSKA Moskva, obránce Emil Djuse ve Spartaku Moskva a útočníci Linus Johansson v Nižněkamsku, Jakob Lilja v Nur-Sultanu a Malte Strömwall v Petrohradu.

Švédové do turnaje v "bublině" v Malmö vstoupí ve čtvrtek 11. února zápasem proti české reprezentaci. O dva dny později je čeká Rusko a na závěr v neděli severské derby s Finskem. Švédsko je v tabulce EHT po dvou turnajích s pěti body poslední o bod za třetím Finskem a o čtyři body za druhou Českou republikou.

Nominace hokejistů Švédska na Švédské hry v Malmö (11.-14. února):
Brankáři:
Viktor Fasth (Växjö)
Lars Johansson (CSKA Moskva/KHL)
obránci:
Erik Gustafsson
Nils Lundkvist (oba Lulea)
Niklas Hansson (Rögle)
Albert Johansson (Färjestad)
Arvid Lundberg (Skelleftea)
Joel Persson (Växjö)
Emil Djuse (Spartak Moskva/KHL)
útočníci:
Jesper Frödén
Andreas Wingerli (oba Skelleftea)
Pontus Holmberg
Emil Pettersson (oba Växjö)
Max Friberg (Frölunda)
Filip Hallander (Lulea)
Emil Larsson (Örebro)
Markus Ljungh (Linköping)
Simon Ryfors (Rögle)
Linus Johansson (Nižněkamsk/KHL)
Jakob Lilja (Barys Nur-Sultan/KHL)
Malte Strömwall (Petrohrad/KHL)
Mattias Tedenby (Podolsk/KHL)

Reklama

Související témata: