Hlavní obsah

Hokejisté Ruska mají v nominaci na EHT pět posil z NHL

Hokejisté Ruska mají v nominaci na turnaj Euro Hockey Tour v Petrohradu a Brně pět posil z NHL. Obránci Nikita Nikitin z Columbusu a Alexej Jemelin z Montrealu a útočník Alexandr Burmistrov z Winnipegu se představili v dresu sborné už v posledních dvou zápasech Euro Hockey Challenge proti Lotyšsku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Český reprezentant Michal Vondrka svádí souboj u mantinelu s Rusem Jemelinem.

Článek

V Rize byl s týmem také gólman Semjon Varlamov z Colorada, který ale do utkání nezasáhl. Nově se ke sborné připojil útočník Nikolaj Kuljomin z Toronta.

Trenérovi Zinetulu Biljaletdinovovi se hlásili také další tři hráči - obránci Ivan Višněvskij z Atlantu Mytišči, Jevgenij Rjasenskij z CSKA Moskva a Jevgenij Bodrov z Kazaně.

Pro mistrovství světa vyhlíží sborná hvězdy, které vypadly z první kola play off. Aktuálně zjišťuje vedení ruské reprezentace, zda bude mít po vyřazení Pittsburghu k dispozici Jevgenije Malkina a po konci sezony Detroitu Pavla Dacjuka.

Rusové mají za sebou v přípravě na šampionát stejně jako ostatní reprezentace šest utkání v Euro Hockey Challenge. V Německu si připsali porážku 3:4 a výhru 3:2 po samostatných nájezdech, doma v Jaroslavli dvakrát zdolali Slovensko (2:1 po samostatných nájezdech a 3:2) a v Lotyšsku nejdříve zvítězili 2:1 a pak podlehli 0:1.

V průběžné tabulce Euro Hockey Tour jsou Rusové druzí o tři body za vedoucím Švédskem a o dva před třetí Českou republikou. Do turnaje vstoupí sborná ve čtvrtek v Petrohradu proti Finsku, po přesunu do Brna se utká v sobotu se Švédskem a v neděli s Českou republikou.

Nominace hokejistů Ruska na turnaj Kajotbet Hockey Games v Petrohradu a Brně (26.- 29. dubna):
Brankáři: Konstantin Barulin (Atlant Mytišči), Michail Birjukov (Chanty-Mansijsk), Semjon Varlamov (Colorado/NHL),
obránci: Konstantin Kornějev, Jevgenij Medveděv, Ilja Nikulin (všichni Kazaň), Denis Denisov, Dmitrij Kalinin (oba Petrohrad), Jevgenij Birjukov (Magnitogorsk), Ivan Višněvskij (Atlant Mytišči), Jevgenij Rjasenskij (CSKA Moskva), Nikita Nikitin (Columbus/NHL), Alexej Jemelin (Montreal/NHL),
útočníci: Jevgenij Bodrov, Danis Zaripov, Alexej Těreščenko (oba Kazaň), Viktor Tichonov, Vladimir Tarasenko (oba Petrohrad), Jevgenij Kuzněcov, Anton Burdasov (oba Čeljabinsk), Jevgenij Ketov, Vadim Šipačov (oba Čerepovec), Alexandr Svitov (Ufa), Sergej Širokov (CSKA Moskva), Nikolaj Žerděv (Atlant Mytišči), Alexandr Burmistrov (Winnipeg/NHL), Nikolaj Kuljomin (Toronto/NHL).

Reklama

Související témata: