Hlavní obsah

Rusko má v nominaci na Karjalu deset úřadujících mistrů světa

Moskva

Deset úřadujících mistrů světa z Helsinek zařadil do nominace na turnaj Karjala v Turku trenér hokejistů Ruska Zinetula Biljaletdinov. V kádru jsou také čtyři hráči, kteří působí v KHL při výluce v NHL. Žádnou z velkých hvězd zámořské soutěže ale sborná ve Finsku nepředstaví.

Foto: Fotobanka Profimedia

Trenér ruských hokejistů Zinetula Biljaletdinov.

Článek

Z Jaroslavle pozval Biljaletdinov obránce Dmitrije Kulikova (Florida) a útočníka Arťoma Anisimova (Columbus) a z Petrohradu brankáře Sergeje Bobrovského (Columbus) a forvarda Vladimira Tarasenka (St. Louis).

Na světovém šampiónátu ve Stockholmu a Helsinkách se představili brankář Konstantin Barulin, obránci Ilja Nikulin, Jevgenij Birjukov, Jevgenij Rjasenskij, Jevgenij Medveděv a útočníci Alexandr Svitov, Denis Kokarev, Alexej Těreščenko, Jevgenij Kuzněcov a Nikolaj Žerděv.

Největší hvězdou týmu je Alexandr Radulov z CSKA Moskva, který je dvojnásobným mistrem světa, ale na letošním šampiónátu nehrál. Do turnaje vstoupí sborná ve středu 7. listopadu proti domácímu Finsku, o dva dny později se utká se Švédskem a v sobotu s českou reprezentací.

Nominace hokejistů Ruska na turnaj Karjala v Turku (7.- 10. listopadu):
Brankáři: Konstantin Barulin (Kazaň), Sergej Bobrovskij (Petrohrad),
Obránci: Jurij Alexandrov, Maxim Čudinov (oba Petrohrad), Jevgenij Medveděv, Ilja Nikulin (oba Kazaň), Anton Bělov (Omsk), Jevgenij Birjukov (Magnitogorsk), Dmitrij Kulikov (Jaroslavl), Jevgenij Rjasenskij (CSKA Moskva),
Útočníci: Igor Makarov, Vladimir Tarasenko, Viktor Tichonov (všichni Petrohrad), Kirill Petrov, Alexej Těreščenko (oba Kazaň), Arťom Anisimov (Jaroslavl), Jevgenij Dadonov (Donbass Doněck), Nikolaj Žerděv (Atlant Mytišči), Denis Kokarev (Dynamo Moskva), Jevgenij Kuzněcov (Čeljabinsk), Alexandr Radulov (CSKA Moskva), Alexandr Svitov (Ufa), Vadim Šipačov (Čerepovec).

Reklama

Související témata: