Hlavní obsah

Švédové mají v nominaci do Moskvy sedm hráčů z NHL a dva nováčky

Stockholm

Trenér Švédska Pär Marts zařadil do nominace na Channel One Cup v Moskvě sedm hokejistů, kteří působí v Evropě díky výluce v NHL. Největší hvězdou "Tre Kronor" na druhém dílu Euro Hockey Tour (EHT) bude útočník Nicklas Bäckström, který v zámoří patří Washingtonu a aktuálně působí v Kontinentální lize v Dynamu Moskva.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Švédský útočník Persson (vpravo) se snaží překonat českého brankáře Štěpánka.

Článek

Dalšími jsou gólmani Anders Lindbäck z Ilvesu Tampere (Tampa Bay) a Jhonas Enroth z Atmtuny (Buffalo), obránci Viktor Hedman z Astany (Tampa Bay) a Carl Gunnarsson z Örebro (Toronto) a útočníci Patrik Berglund z Västeras (St. Louis), Marcus Johansson z Bofors IK (Washington) a Viktor Stalberg z Atlantu Mytišči (Chicago).

Johansson, který působí stejně jako další hráči ze zámoří doma jen ve druhé nejvyšší soutěži, je také jedním ze dvou nováčků v týmu. Druhým je forvard Oscar Lindberg ze Skelleftey.

Švédové, kteří na listopadovém turnaji Karjala v Helsinkách skončili bez bodu poslední, vstoupí do turnaje ve čtvrtek 13. prosince proti domácímu Rusku. O dva dny později se utkají s Finskem a na závěr v neděli s Českem.

Nominace hokejistů Švédska na Channel One Cup v Moskvě:
Brankáři: Jhonas Enroth (Almtuna), Anders Lindbäck (Ilves Tampere/Fin.).
Obránci: Niclas Burström (Skelleftea), Tobias Viklund (AIK Stockholm), Carl Gunnarsson (Örebro), Sebastian Erixon (Timra), Jonas Ahnelöv (MODO Hockey), Staffan Kronwall (Jaroslavl/KHL), Victor Hedman (Barys Astana/KHL).
Útočníci: Joakim Lindström, Oscar Lindberg, Jimmie Ericsson (všichni Skelleftea), Patrik Berglund (Västeras), Carl Söderberg (Linköping), Joel Lundqvist (Frölunda), Marcus Johansson (Bofors IK), Fredrik Pettersson (Donbass Doněck/KHL), Nicklas Bäckström (Dynamo Moskva/KHL), Niklas Persson (CSKA Moskva/KHL), Viktor Stalberg (Atlant Mytišči/KHL), Nicklas Danielsson (Bern/Švýc.).

Reklama

Související témata: