Hlavní obsah

Finové nominovali na druhý díl Euro Hockey Tour šest nováčků

Hokejisté Finska se na nadcházejícím turnaji Channel One Cup v Moskvě a Helsinkách představí již tradičně s týmem, ve kterém bude řada mezinárodně nezkušených hráčů. Kouč Jukka Jalonen, který tento týden oficiálně převzal i ruský Petrohrad, nominoval na druhý díl seriálu Euro Hockey Tour hned šest nováčků.

Foto: Fotobanka Profimedia

Kouč Finů Jukka Jalonen.

Článek

Zároveň se rozhodl nezvat žádného hráče, který momentálně působí v Evropě s ohledem na výluku v zámořské NHL.

Seveřané vstoupí do turnaje ve čtvrtek 13. prosince zápasem proti české reprezentaci v Helsinkách a premiéru v seniorském národním týmu by v něm mohli absolvovat obránci Ilari Melart (IFK Helsinky), Kristian Näkyvä (Jyväskylä) a Atte Ohtamaa (Kärpät Oulu) a útočníci Ville Koho (SaiPa), Miika Lahti (Jyväskylä) a Jere Sallinen (Hämeenlinna).

Jen čtyři hráči z nominace se v květnu představili na letošním mistrovství světa, po delší době se do reprezentace vrací zkušený útočník Juhamatti Aaltonen.

Nominace hokejistů Finska na Chanel One Cup v Moskvě:
Brankáři: Joni Ortio (IFK Helsinky), Ari Ahonen (Magnitogorsk/KHL),
Obránci: Teemu Eronen (Jokerit Helsinky), Ilari Melart (IFK Helsinky), Kristian Näkyvä (Jyväskylä), Atte Ohtamaa (Oulu), Sami Lepistö (Jaroslavl/ KHL), Teemu Laakso (Čerepovec/KHL), Mikko Mäenpää (CSKA Moskva/KHL), Lasse Kukkonen (Rögle/Švéd.),
Útočníci: Teemu Ramstedt, Kristian Kuusela, Tommi Huhtala (všichni Espoo), Jori Lehterä, Jonas Enlund (oba Novosibirsk/KHL), Toni Kähkönen (Oulu), Miika Lahti (Jyväskylä), Jere Sallinen (Hämeenlinna), Ville Koho (SaiPa Lappeenranta), Juhamatti Aaltonen (Rögle/Švéd.), Oskar Osala (Nižněkamsk/KHL), Antti Pihlström (Ufa/KHL), Tuomas Kiiskinen (Doněck/KHL).

Reklama

Související témata: