Hlavní obsah

Útočník Lva Danielsson za Švédsko na EHT hrát nebude, omluvil se

Stockholm

Útočník Nicklas Danielsson, který hraje Kontinentální ligu v dresu pražského Lva, se nakonec na Oddset Hockey Games v Malmö ve švédském týmu neobjeví. Z účasti se omluvil stejně jako obránce Robin Jonsson z Luley, Calle Järnkrok z Brynäsu a Linus Omark z Zugu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Nicklas Danielsson z týmu Lev Praha (uprostřed) před brankářem Čechova Ivanem Lisutinem. Vlevo Jakov Seleznjov z Čechova.

Článek

Jejich místa zaujali bek Magnus Nygren z Färjestadu a útočníci Pär Arlbrandt z Linköpingu, Marcus Paulsson z Färjestadu a Dennis Rasmussen z Växjö. Nygren a Paulsson budou ve výběru Tří korunek debutanty.

Danielsson byl jedním z řady hráčů Lva, který měl odcestovat v reprezentační pauze k národnímu týmu. Sedmadvacetiletý forvard se v této sezoně představil ve švédském výběru i na prosincovém Channel One Cupu v Moskvě, kdy byl ještě hráčem Bernu. V minulém týdnu se ale Danielssonovi narodil syn, takže se potřebuje věnovat i rodině.

Švédové vstoupí do domácího turnaje ve čtvrtek 7. února proti české reprezentaci, o dva dny později je čeká Rusko a v neděli derby s Finskem.

Lední hokej

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Rusko 12 34 : 20 23
2 Česko 12 16 : 24 18
3 Finsko 12 25 : 25 16
4 Švédsko 12 23 : 29 15

Reklama

Související témata: