Hlavní obsah

Hertla těší Hadamczikova důvěra, výkonem proti Švédům si hlasitě řekl o MS

Brno

Jeho útok s Vránou a Tenkrátem dělal Švédům největší problémy. Přestože se stejně jako jeho spoluhráči gólově neprosadil, útočník české hokejové reprezentace Tomáš Hertl si svým výkonem proti Třem korunkám výrazně řekl o nominaci na světový šampionát. „Budu makat na sto procent, pak už záleží na trenéru Hadamczikovi,“ vyhlíží Hertl nedělní duel s Rusy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Tomáš Hertl přichází na sraz hokejové reprezentace.

Článek

Jak jste si pochvaloval spolupráci s Tenkrátem a Vránou?

Zápasy s Finy a Švédy nám sedly, vytvořili jsme si spoustu šancí. Jsem strašně rád, jakou důvěru mi pan Hadamczik dává, že mě na led posílá i v těch rozhodujících momentech. Chci mu to oplatit nějakým gólem, dneska jsem mohl dát tři. Snad to zlepším, ještě mám jeden zápas na to, abych se ukázal a jel na mistrovství. Budu makat na sto procent, pak už záleží jen na panu Hadamczikovi, jestli se mu budu hodit.

Bylo těžké prosadit se přes pozornou defenzivu Švédů?

Mají ji výbornou. Pořád stáli na obranné modré čáře a drželi ji. Ale i přesto jsme si vyložených šancí vypracovali spoustu, já měl třeba před sebou prázdnou bránu a ani nevím, jak mi to gólman chytil. Kovy jel dvakrát sám na bránu, prostě pět šest vyložených šancí jsme měli. Je to škoda, protože jsme klidně mohli vyhrát.

Překvapilo vás, jak soupeř dbal na obranné povinnosti?

Ne, my jsme to věděli. Vytáhnou jednoho útočníka a čtyři hráči zůstanou na modré. Těžko se přes ně dostává, musíme zjednodušit hru ve středním pásmu a víc se tlačit do brány a střílet.

V průběhu zápasu jste byl po nastřelení puku v péči lékařů. Jak jste na tom?

V pohodě. Pukem jsem dostal přímo do nervu, takže mi vypla celá noha a vůbec jsem ji necítil. Naštěstí je to ale v pohodě.

Co očekáváte od nedělního závěrečného zápasu s Ruskem?

Rusové jsou výborní do útoku, musíme je dohrávat a hru jim znepříjemnit. Všichni budeme bojovat o místo na mistrovství i o vítězství na Euro Hockey Tour, což je prestižní. Musíme se ukázat v co nejlepším světle.

Reklama