Hlavní obsah

Hokejisté nastoupí proti Rusku bez Hubáčka a Krejčíka, ale už s Mojžíšem, Kubátem a Pechem

Brno
Aktualizováno

České hokejisty dnes od 18. hodin čeká závěrečný duel na Českých hrách v Brně proti Rusku. Týmu kouče Aloise Hadamczika budou chybět zraněný útočník Petr Hubáček a obránce Jakub Krejčík. Oproti sobotnímu utkání se Švédy bude mimo základní sestavu i bek Tomáš Linhart. Na led se naopak vracejí zadáci Tomáš Mojžíš a Karel Kubát. Do útoku pak naskočí Lukáš Pech.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Mojžíš už proti Rusku nastoupí.

Článek

"Petr Hubáček má naražené stehno. Kuba Krejčík má naraženou klíční kost. Není to nic velkého, normálně by mohl hrát pod prášky, ale nebylo to nutné," řekl trenér Alois Hadamczik po rozbruslení. "Chytat bude Salák, budeme hrát na sedm obránců a čtyři kompletní útoky. Připravení do hry budou navíc Linhart a Sekáč."

Mimo je i Irgl

Mimo sestavu zůstává také útočník Zbyněk Irgl, který léčí zánět nosních dutin. Domů odjel brankář Jakub Kovář, který ještě bude o svém aktuálním zdravotním stavu informovat trenéra před večerní tiskovou konferencí, na níž bude oznámena nominace na mistrovství světa ve Stockholmu. "Kuba Kovář měl teplotu 38,5 a ozve se," doplnil Hadamczik.

V duelu s Ruskem, který začne v 18:00, budou Češi bojovat o druhé místo na turnaji a také o obhajobu celkového triumfu v Euro Hockey Tour. Na sbornou ztrácejí v sérii dva body a musejí tak vyhrát v základní hrací době. "Je to pro hráče dvojí motivace. Jednou je vyhrát Euro Hockey Tour a druhou udržet se dál v kádru po mistrovství světa," prohlásil Hadamczik.

Gólman Pavelec přijede

Rýsuje se mu řada posil z NHL. "Mluvil jsem včera s Pavelcem, je v pořádku a přijede, bude v pondělí v Praze," popsal aktuální situaci s posilami z NHL.

Vedle gólmana Winnipegu Ondřeje Pavelce počítají stavitelé národního týmu s obránci Janem Hejdou z Colorada, Ladislavem Šmídem z Edmontonu, Zbyňkem Michálkem a útočníky Radimem Vrbatou a Martinem Hanzalem z Phoenixu, Jakubem Voráčkem z Philadelphie, Jiřím Tlustým z Caroliny a Tomášem Fleischmannem z Floridy.

"Mluvil jsem s Radimem Vrbatou, všichni tři s Martinem Hanzalem a Zbyňkem Michálkem jsou připravení přijet. S dalšími hráči mluvil (manažer týmu) Honza Černý," navázal Hadamczik.

Otazník visel nad Jiřím Hudlerem a Romanem Červenkou z Calgary. "S Hudlerem jsem mluvil, je zdravotně v pořádku. Roman Červenka dá vědět do osmi do večera zdravotní stav. Podle toho budeme přistupovat k jeho nominaci," doplnil Hadamczik na adresu Červenky, který měl potíže s kolenem.

Předpokládaná sestava ČR:
Salák - T. Voráček, Čáslava, Trončinský, Nakládal, Mojžíš, Kolář, Kubát - Pech, Novotný, Kašpar - Hertl, Vrána, Tenkrát - Gulaš, Jan Kovář, Vondrka - T. Rachůnek, Koukal, I. Rachůnek

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články