Hlavní obsah

Rusko - Švédsko 2:0Hokejisté Ruska vstoupili do Českých her výhrou nad Švédskem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Kuzněcov 1 : 0
60. Averin 2 : 0

Petrohrad

Hokejisté Ruska porazili ve svém prvním zápase na Českých hokejových hrách Švédsko 2:0. Utkání, které se hrálo v Petrohradě ve vyprodaném Ledovém paláci před více než dvanácti tisíci diváků, rozhodla sborná ve třetí třetině. Jako první se mezi střelce zapsal Jevgenij Kuzněcov, v 60. minutě výhru Ruska nad úřadujícími mistry světa potvrdil Jegor Averin.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Ruský hokejista Sergej Plotnikov (vpravo) se snaží překonat švédského gólmana Henrika Karlssona (vlevo), v čemž mu brání Staffan Kronwall.

Článek

Do první větší šance zápasu se dostal ve druhé minutě Petrov, ale dopadl stejně jako později Axelsson na druhé straně. Že se bude čekat na gól dlouho, naznačil ve 13. minutě Kronwall, jehož tečovanou střelu Košečkin vyrazil. Podobně pozorný byl i jeho protějšek Karlsson. Oba brankáři měli přibližně stejně práce a oba byli dlouho stoprocentně úspěšní.

Skóre se poprvé měnilo až ve 49. minutě, kdy se k radosti domácích fanoušků zapsal mezi střelce po individuální akci nejnebezpečnější domácí útočník zápasu Kuzněcov. Švédy inkasovaná branka nabudila a vyrovnat mohli Aslund a Ulström, Košečkin se ale překonat nenechal. V závěru se Seveřané snažili vyrovnat, ruského gólmana ale nepřelstili a naopak podruhé inkasovali.

České hokejové hry, první díl seriálu Euro Hockey Tour (v Petrohradu):
Rusko - Švédsko 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 49. Kuzněcov (Pivcakin), 60. Averin (Plotnikov, Kokarev). Rozhodčí: Boman, Kaukokari (oba Fin.) - Ivanov, Nestěrov (oba Rus.). Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 12.300 (vyprodáno).
Rusko: Košečkin - Alexandrov, Zajcev, Pašnin, Zubarev, Rjasenskij, Pivcakin, Jakovlev, Čudinov - Averin, Burmistrov, Varnakov - Gluchov, Chablukov, Kazionov - Ketov, Kokarev, Kuzněcov - Petrov, Plotnikov, Tichonov - Šipačev. Trenér: Zinatula Biljaletdinov.
Švédsko: Karlsson - S. Kronwall, Nilsson, Andersén, Fransson, Ahnelöv, Fälth, Viklund, Rasmussen - Axelsson, Klasen, Ullström - Hjalmarsson, Sjögren, Arlbrandt - Arvidsson, Brodin, Janmark-Nylén - Aslund, Kempe, Rosén. Trenér: Pär Marts.

Reklama

Související témata: