Hlavní obsah

Kaberle uvítá v repre jiný hokej a chce do Soči

Praha

V Kladně teď dostává jednu ránu za druhou. Čtvrteční duel české reprezentace s Finskem je tak pro Tomáše Kaberleho vítanou příležitostí na změnu hokejové nálady, ale i jednou z posledních šancí ukázat, že by jeho jméno nemělo chybět v olympijské nominaci do Soči.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Kladna Tomáš Kaberle.

Článek

„Hodně se na nároďák těším, chtěl bych už zase něco vyhrát. Je to možnost zahrát si jiný hokej, než jaký produkujeme na Kladně. Ale snad se to po reprezentační pauze zase změní," přeje si Kaberle. „Teď ale v klubu není dobrá nálada. Lidi na nás nechodí, čemuž se ani nedivíme. Pořád je ale ještě šance to otočit a zvednout se," tvrdí hráč předposledního mužstva extraligové tabulky.

V reprezentačním dresu nyní Kaberle nastoupí pouze ve čtvrtek a pak se vydá za rodinou do Kanady. „S trenérem jsme se takhle domluvili a on s tím souhlasil," popisuje mistr světa a vítěz Stanley Cupu komunikaci s reprezentačním koučem.

Hadamczik nezapomíná, že na Kaberleho se mohl vždycky spolehnout. Při svém debutu na reprezentační lavičce při olympiádě v Turíně 2006, ve stejném roce na MS v Rize, ale třeba i na šampionátu v Québeku o dva roky později, kde nosil Kaberle kapitánské céčko. „Nominaci nechám na trenérovi a nebudu se tím nijak zvlášť zabývat. Buď tam budu, nebo ne," netrápí se pětatřicetiletý zadák.

Reklama

Související témata: