Hlavní obsah

Od poloviny zápasu jsme byli lepší, řekl po porážce Weissmann

Stockholm

Čeští hokejisté zakončili Oddset Hockey Games porážkou 1:2 po samostatných nájezdech s Finskem, ale výkonem dali zapomenout na sobotní debakl s Ruskem 0:6. Asistent trenéra Ondřej Weissmmann si pochvaloval, že se tým vrátil k dobré hře ve středním pásmu podobně, jako hrál ve čtvrtek při vítězství nad Švédskem 3:2.

Foto: MAJA SUSLIN / TT, ČTK/AP

Před brankářem Alexanderem Salákem dojíždí Fin Michael Keranen (uprostřed) a Jakub Krejčík.

Článek

"Bylo to jiné oproti předchozímu duelu s Ruskem. Tam jsme měli problémy ve středním pásmu, dnes si myslím, že se to výrazně zlepšilo a pokryli jsme si to. Troufnu si říct, že od půlky utkání jsme byli i lepší. Zvládli jsme ho, jen škoda těch nájezdů," zhodnotil utkání Weissmann. "Dodržovali jsme to, co jsme si řekli. S Ruskem jsme propadali, dnes jsme to trošku zatáhli a střední pásmo si pohlídali."

Do utkání se zařadil podle svého pocitu z předzápasového rozbruslení i Jaromír Jágr, který na začátku druhé třetiny duelu s Ruskem odstoupil se zhmožděným stehenním svalem. Na konci druhé části ale znovu zamířil do kabiny. "Nechtěl tu zhmožděninu zbytečně moc dráždit. Nebyl to dneska žádný problém," okomentoval Weissmann Jágrovu absenci v druhé polovině souboje s Finy.

Turnaj ukázal trenérům negativa i pozitiva. "Je vidět, že to střední pásmo umíme, musíme se k tomu trošku vrátit. Budeme pracovat v podstatě jen na obraně, ta nás trápila nejvíc. V obranném pásmu máme problémy, takže na tom budeme muset hodně dělat. Věřím, že obránci, kteří přijdou, obranu vyztuží. A základ je nedělat chyby ve středním pásmu," prohlásil Weissmann.

Hráče jsme viděli, jak jsme potřebovali, říká Weissmann

Po stockholmské generálce před světovým šampionátem v Minsku, do kterého Češi vstoupí už v pátek proti Slovensku, oznámí kouč Vladimír Růžička dnes večer po příletu do Prahy konečnou nominaci. Ve Stockholmu měli trenéři k dispozici vedle tří brankářů s jistým startem na MS 24 hráčů v poli, z nich vypadl pro zranění útočník Tomáš Zohorna. Všechny si otestovali.

"Některé hráče jsme chtěli vidět víc. Myslím si, že po těch zápasech máme jasno a všechny jsme viděli, jak jsme potřebovali," uvedl Weissmann. K týmu se po nachlazení opět připojí útočník Roman Červenka, posily z NHL Jakub Kindl, Roman Polák, Vladimír Sobotka, Tomáš Hertl a finalisté KHL.

V pražských Letňanech už trénovali individuálně Jan Kovář z Magnitogorsku a také beci Ondřej Němec, Martin Ševc a útočníci Jiří Novotný a také Jiří Sekáč. Nominace bude ale zveřejněna až večer. Hráči na turnaji se o svém osudu dozvěděli hned v kabině. "Ohledně nominace jsme něco naznačili, ale to základní bude na tiskovce po příletu v Praze," dodal Weissmann.

Reklama