Hlavní obsah

Švédsko - Rusko 2:0Švédové porazili Rusy a pomohli českému týmu k druhé příčce

Stockholm

Hokejisté Švédska porazili v závěrečném utkání Oddset Hockey Games ve Stockholmu, jež bylo zároveň i posledním kláním série Euro Hockey Tour, Rusko 2:0. Výhra Seveřanů pomohla českému týmu k druhému místu na turnaji za vítězným Finskem, domácí Švédové skončili třetí a sborná přes vysokou výhru 6:0 nad českými hokejisty poslední.

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT, ČTK/AP

Švéd Mikael Backlund se raduje z gólu.

Článek

Domácí Švédové potřebovali k posunu z poslední příčky v tabulce turnaje, která jim ale zůstala v rámci celého seriálu, vydolovat všechny tři body. Tento cíl mohl výběru Tre kronor vzdálit už ve čtvrté minutě Plotnikov, jenže nevyzrál na gólmana Nilssona.

Seveřané pak úspěšně přestáli dvě brzy po sobě jdoucí oslabení a sami udeřili zásluhou povedené Klasenovy rány z 12. minuty. Šancí na vyrovnání pohrdl Tichonov.

Rusové měli slibné příležitosti i v průběhu druhé části, kdy Nilssonovi pomohla i tyč. Před polovinou duelu neuspěl proti švédskému gólmanovi znovu Plotnikov. Nilssona následně v brance vystřídal na zbytek zápasu Eriksson, jenž jako by zhypnotizoval obávaného kanonýra Ovečkina, který v 36. minutě zamířil v šanci těsně vedle.

Švédové pak sice nevyužili početní výhodu čtyři na tři, ale nemuselo je to dlouho mrzet, neboť v 46. minutě rozjásal diváky Backlund. Rusové se sice snažili o zvrat, jenže defenziva Seveřanů v čele s Erikssonem pracovala spolehlivě a nepovolila ani při závěrečné power play soupeře.

Oddset Hockey Games ve Stockholmu, závěrečný turnaj Euro Hockey Tour:
Švédsko - Rusko 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Klasen (Rahimi, Rasmussen), 46. Backlund (Lindström). Rozhodčí: Boman, Kaukokari (oba Fin.) - Dahmén, Yletyinen (oba Švéd.). Vyloučení: 9:5, navíc Rahimi, Thuresson (oba Švéd.) oba 10 min. Bez využití. Diváci: 6677.
Švédsko: Nilsson (30. Eriksson) - Ekholm, Fransson, Nygren, Andersén, Burström, Ahnelöv, Hersley, Rahimi - Lindström, Backlund, Möller - Axelsson, Olausson, Klasen - Ericsson, Sjögren, Karlsson - Danielsson, Rasmussen, Thuresson - od 41. navíc Hjalmarsson. Trenér: Pär Marts.
Rusko: Chudobin - Denisov, Orlov, Medveděv, Kutuzov, Jakovlev, Bělov, Zajcev, Nikulin - Plotnikov, Šipačov, Ovečkin - Kuljomin, Burmistrov, Širokov - Kuzněcov, Loktionov, Tichonov - Kalinin, Zubov, Dadonov - od 41. navíc Glinkin. Trenér: Oleg Znarok.
1.Finsko312007:47
2.ČR310114:104
3.Švédsko310116:64
4.Rusko310027:43

Reklama

Související témata: