Hlavní obsah

Nominaci hokejistů Švédska doplnili Nilsson, Möller a Wandell

Stockholm

Trenér hokejistů Švédska Pär Marts doplnil nominaci na listopadový turnaj Karjala v Leksandu a Helsinkách o další tři hráče. Povolal brankáře Anderse Nilssona s útočníkem Oskarem Möllerem z Kazaně a dalšího forvarda Toma Wandella z Omsku. Švédové tak mají v kádru už jedenáct hráčů z KHL, která se během reprezentační pauzy nepřerušuje. Marts má v plánu do současného dvaadvacetičlenného výběru doplnit ještě jednoho obránce.

Článek

Na prvním dílu Euro Hockey Tour mohou v národním týmu debutovat obránce Alexander Urbom z Čerepovce a útočník Andre Petersson ze Soči. Třiadvacetiletý Urbom má zkušenosti z NHL, kde sehrál za New Jersey a Washington 34 zápasů. Převážně ale působil na farmě v Albany. V létě se přesunul do KHL. O rok starší Petersson také zamířil do Ruska po působení v zámoří. Na kontě má jeden zápas v NHL za Ottawu, před odchodem do Soči hrál na farmě Anaheimu v Norfolku v AHL.

Kouč Pär Marts, který ještě doplní během tohoto týdne kádr o jednoho gólmana, jednoho obránce a dva útočníky, zařadil do týmu sedm hráčů z KHL. Ta se během listopadové reprezentační pauzy nepřerušuje.

Vedle Urboma a Peterssona se přidají k národnímu týmu také brankář Henrik Karlsson z Jokeritu Helsinky, Patrik Hersley s útočníkem Andreasem Thuressonem z Novosibirsku, Urbomův klubový spoluhráč a ještě v minulé sezoně hráč Lva Praha David Ullström, Andreas Engqvist z Atlantu Mytišči a Jimmie Ericsson z Petrohradu.

Jimmie Ericsson je stabilním členem národního týmu a může se pochlubit loňským titulem ze světového šampionátu ve Stockholmu a stříbrem z olympiády v Soči i bronzem z letošního mistrovství světa z Minsku. Zlato z loňska má i bek Johan Fransson z Rapperswilu a útočníci Joel Lundqvist z Frölundy, Dick Axelsson z Davosu a Nicklas Danielsson z Rapperswilu, kteří také nechyběli v Bělorusku. Lundqvist je i mistrem světa z Rigy z roku 2006.

V týmu je i čtveřice hráčů, jejichž kluby čeká v reprezentačním týdnu osmifinále Ligy mistrů. Jsou to beci Niclas Burström ze Skelleftey, Daniel Rahimi z Linköpingu a útočníci Lundqvist s Mattiasem Janmarkem-Nylénem z Frölundy. První duely osmifinále Ligy se hrají v úterý 4. listopadu, odvety hned za týden.

Švédové vstoupí do Karjaly ve čtvrtek 6. listopadu domácím duelem v Leksandu proti Rusku. Po přesunu do Helsinek je čeká v sobotu Česká republika a v neděli severské derby proti Finsku.

Nominace Švédska na turnaj Karjala v Leksandu a Helsinkách (6.-9. listopadu):
Brankáři:
Henrik Karlsson (Jokerit Helsinky/KHL)
Anders Nilsson (Kazaň/KHL)
Obránci:
Niclas Andersén (Brynäs)
Niclas Burström (Skelleftea)
Daniel Rahimi (Linköping)
Johan Fransson (Rapperswil-Jona/Švýc.)
Patrik Hersley (Novosibirsk/KHL)
Alexander Urbom (Čerepovec/KHL)
Útočníci:
Oscar Möller (Kazaň/KHL)
Tom Wandell (Omsk/KHL)
Mattias Janmark-Nylén
Joel Lundqvist (oba Frölunda)
Dick Axelsson
Marcus Paulsson (oba Davos/Švýc.)
Ted Brithén (HV 71)
Nicklas Danielsson (Rapperswil-Jona/Švýc.)
Andreas Engqvist (Atlant Mytišči/KHL)
Jimmie Ericsson (Petrohrad/KHL)
Linus Klasen (Lugano/Švýc.)
Andre Petersson (Soči/KHL)
Andreas Thuresson (Novosibirsk/KHL)
David Ullström (Čerepovec/KHL)

Reklama

Související témata: