Hlavní obsah

Finsko - Rusko 6:2Rusové na kolenou. Dostali nakládačku od Finů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Paranin 0 : 1
20. Immonen 1 : 1
21. Kokarev 1 : 2
24. Pesonen 2 : 2
29. Lindell 3 : 2
31. Näkyvä 4 : 2
32. Osala 5 : 2
52. Hartikainen 6 : 2

Helsinky

Hokejisté Finska porazili na turnaji Karjala Rusko 6:2 a připsali si na první akci seriálu Euro Hockey Tour druhou výhru. Domácí reprezentanti rozhodli o výhře nad úřadujícími mistry světa ve druhé třetině, ve které čtyřmi góly otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Fin Oskar Osala oslavuje svůj gól v utkání proti Rusku. Sborná utrpěla debakl 2:6.

Článek

Oba trenéři využili širší soupisky a oproti čtvrtečním zápasům nasadili do hry nové hráče, v sestavě sborné se tak s kapitánským "céčkem" objevil i hvězdný Kovalčuk.

Do vedení se v 11. minutě dostala sborná, když Panarin po rychlém protiútoku překonal Engrena, který v minulé sezoně působil ve Lvu Praha. O vyrovnání se na konci první třetiny postaral v přesilové hře Immonen.

Hned na začátku druhé části se Rusové opět dostali do vedení, ale Janne Pesonen ve 24. minutě vyrovnal a odstartoval obrat. Téměř deset tisíc fanoušků v Hartwall areně poté domácí hráči rozjásali hned třikrát. Po páté brance Osaly, která následovala 57 sekund po předešlé trefě, si kouč Ruska Znarok vzal radši oddechový čas.

Sborná se poté snažila duel zdramatizovat, překonat potřetí Engrena se jí ale nepodařilo. Naopak hosté ještě pošesté inkasovali. Finsko se tak v neděli utká se Švédskem o vítězství na turnaji, Rusko a Česko budou hrát o třetí místo.

Hokejový turnaj Karjala, první díl Euro Hockey Tour:
Finsko - Rusko 6:2 (1:1, 4:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Immonen (Hietanen, Koistinen), 24. Pesonen (Immonen), 29. Lindell (Petrell), 31. Näkyvä (Hartikainen), 32. Osala (Kivistö), 52. Hartikainen (Hytönen, Ohtamaa) - 11. Panarin (Averin, Kovalčuk), 21. Kokarev (Medveděv, A. Radulov). Rozhodčí: Björk, Öhlund (oba Švéd.) - Hägerström, Kiilunen (oba Fin.). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 9516.
Finsko: Engren - Hietanen, Koistinen, Ohtamaa, Näkyvä, Kivistö, Lindell, Kousa, Mäntylä - Pihlström, Immonen, J. Pesonen - Hartikainen, Hytönen, Kiiskinen - H. Pesonen, Wirtanen, Petrell - Osala, Filppula, Palola. Trenér: Kari Jalonen.
Rusko: Košečkin - Medveděv, Čudinov, Kutuzov, Antipin, Pivcakin, Mironov, Višněvskij, Rukavišnikov - A. Radulov, Zubov, Kokarev - Panarin, Averin, Kovalčuk - Kurgyšev, Kalinin, Slepyšev - Andronov, Kameněv, Petrov. Trenér: Oleg Znarok.

Reklama

Související témata: