Hlavní obsah

Růžička povolal na Channel One Cup devět hráčů z KHL. Do Ruska pojede i Hrňa

Praha
Aktualizováno

Pět nováčků nominoval kouč české hokejové reprezentace Vladimír Růžička pro turnaj Channel One Cup, druhý podnik seriálu Euro Hockey Tour, který se v příštím týdnu bude konat v Praze a ruském Soči. Oproti turnaji Karjala zařadil Růžička do svého výběru i hráče působící v Kontinentální lize - je jich celkem devět, včetně útočníků Romana Červenky s Vladimírem Sobotkou.

Tisková konference Vladimíra Růžičky

 
Článek

Premiérový start v národním týmu čeká na obránce Vladimíra Emingera a útočníky Romana Horáka, Erika Hrňu, Michala Řepíka a Tomáše Mertla. „Mertl s Hrňou si vedou velice dobře v extralize, tak je chceme vidět i v reprezentaci. O Řepíkovi, kterému se daří ve Finsku, platí to samé. Eminger je zase nadějný mladý hráč," řekl Růžička na adresu nováčků.

Turnaj v Soči absolvuje hned třináct hráčů, kteří reprezentovali na listopadové Karjale. „Chtěli jsme je zapojit i nyní, protože jsme odehráli dobrý turnaj. Jenže ani jeden ze tří zápasů jsme nevyhráli a byl bych rád, aby se to změnilo. Už bychom chtěli nějaké utkání vyhrát," přeje si Růžička.

Kádr pro Channel One Cup čítá sedmadvacet jmen, jedním z náhradníků je rovněž třinecký brankář Šimon Hrubec. Litvínovský brankář Pavel Francouz totiž kvůli zdravotním problémům poslední dva zápasy nechytal. „Pokud by na tom byl dál špatně, jel by místo něj Hrubec. Ale s Pavlem si budu volat. Do Litvínova se chystám v pátek na zápas s Třincem a věřím, že bude chytat," přeje si reprezentační trenér a zároveň lituje zranění zlínského útočníka Petra Holíka.

Červenka se Sobotkou? Klíčoví hráči, ví Růžička

„Měl jet s námi, jenže má špatný rameno a je tak mimo hru," posteskl si Růžička, který původně chtěl vzít i brankáře Saláka, jenže ten v poslední době v Petrohradu nechytal, což vyústilo v jeho odchod do Novosibirsku. Nadšený je ale z účasti útočníků Romana Červenky s Vladimírem Sobotkou.

„Jsou to klíčoví hráči národního týmu. Otevřeně říkám, že pokud budou zdravotně v pořádku, jsou to z tohoto kádru největší adepti na mistrovství světa," říká Růžička a zatím neví, jestli Červenku se Sobotkou zařadí do jedné útočné formace. „Červenka bude mít velkou chuť, v Petrohradu totiž není tolik vytěžovaný, jak by si představoval."

Česká reprezentace načne Channel One Cup ve čtvrtek 18. prosince zápasem se Švédy v pražské O2 areně, na který už je prodáno přes 12 tisíc vstupenek. "Je hodně příjemné vědět, že už jich je prodáno tolik. Výborná zpráva a i kvůli tomu budeme chtít vyhrát," těší Růžičku. O víkendu pak Čechy už v Soči čekají Finové a na závěr turnaje domácí Rusové.

Nominace ČR na Channel One Cup:
Brankáři:
Pavel Francouz (Verva Litvínov)
Jakub Kovář (Avtomobilist Jekatěrinburg/KHL)
Obránci:
Adam Polášek
Vladimír Eminger (oba Sparta Praha)
Michal Kempný (Kometa Brno)
Martin Pláněk (Mountfield Hradec Králové)
Vojtěch Mozík (Škoda Plzeň)
Ondřej Vitásek (Bílí Tygři Liberec)
Ondřej Němec (Atlant Mytišči/KHL)
Lukáš Krajíček (Dinamo Minsk/KHL)
Jan Kolář (Admiral Vladivostok/KHL)
Petr Zámorský (Blues Espoo/Fin.)
Útočníci:
Jakub Klepiš
Erik Hrňa (oba Oceláři Třinec)
Tomáš Filippi
Jakub Valský (oba Bílí Tygři Liberec)
Lukáš Radil (ČSOB Pojišťovna Pardubice)
Dominik Simon (Škoda Plzeň)
Tomáš Mertl (Mountfield Hradec Králové)
Roman Červenka (SKA Petrohrad/KHL)
Vladimír Sobotka (Avangard Omsk/KHL)
Martin Zaťovič (Lada Togliatti/KHL)
Jan Kovář (Metallurg Magnitogorsk/KHL)
Roman Horák (Viťaz Podolsk/KHL)
Michal Birner (KalPa Kuopio/Fin.)
Michal Řepík (Pelicans Lahti/Fin.)
Radek Smoleňák (TPS Turku/Fin.)
Program turnaje:
Čtvrtek 18. prosince:
17:00 Rusko - Finsko
18:30 ČR - Švédsko (v Praze)
Sobota 20. prosince:
12:00 Rusko - Švédsko
16:00 ČR - Finsko
Neděle 21. prosince:
12:00 Rusko - ČR
16:00 Finsko - Švédsko
Jak si povedou čeští hokejisté na letošním turnaji Channel One Cup?
Turnaj vyhrají
39,2 %
Skončí druzí
18,5 %
Obsadí třetí místo
22,1 %
Budou poslední
20,2 %
Celkem hlasovalo 3532 čtenářů.

Reklama