Hlavní obsah

Slibovali mu boj o titul, místo toho je Turku poslední. Nakládala přesto začal hokej zase bavit

Praha

Z osobního hlediska si nemůže stýskat, za TPS Turku pravidelně nastupuje a nevede si špatně. Jenže českému hokejovému obránci Jakubu Nakládalovi radost kalí týmové výkony. Jeho klub se v tabulce finské nejvyšší soutěže nachází na dně tabulky bez reálné naděje na postup do vyřazovacích bojů. „Když jsem před sezónou podepisoval smlouvu, očekávání byla jiná. Ze strany klubu zaznívalo, že chtějí být nahoře a bojovat o titul. Bohužel to je ale úplně naopak,“ říká majitel bronzu z mistrovství světa 2012.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Obránce Jakub Nakládal na tréninku české hokejové reprezentace v pražských Letňanech.

Článek

Čím si vysvětlujete, že se realita od plánů tolik liší?

Mužstvo se v létě hodně obměnilo. Ale situace, v jaké se klub nachází, trvá už tři čtyři roky. Sám nevím, čím to je, a ani nechci zacházet do detailů ohledně trenérských a dalších věcí. Ale toho, co by se mělo dělat jinak, je hodně. Není to jenom o jedné nebo dvou věcech.

Zkuste, prosím, některé alespoň naznačit...

Minimálně polovina týmu nemůže v týmu zůstat, musí se to opravdu od základu obměnit. A zamyslet se nad tím, jací hráči přicházejí. Teď už v klubu každý ví, že snaha o play off je letos zbytečná. Do konce sice ještě zbývá asi patnáct zápasů, ale ztráta je velká. Proto teď chtějí dávat šanci juniorům, aby se jim ukázali do budoucna, což na druhou stranu chápu.

Se svými výkony ale můžete být spokojený, ne?

Jsem rád, že po minulé sezóně (ve Lvu Praha), kdy jsem toho zas tolik nenahrál, teď dostávám hodně prostoru. Po delší době mě hokej zase začal bavit, což je nejdůležitější. Protože když nemáte to správné zapálení do hry, odráží se to i na výkonech. Z tohoto hlediska je to super, jenže kdybychom ještě hráli lépe jako celý tým, bylo by to úplně jiné.

Ve Finsku se spekuluje, že byste ještě v této sezóně mohl změnit dres a zamířit do IFK Helsinky, kterému aktuálně patří třetí místo. Co je na tom pravdy?

S agentem jsme si řekli pár věcí, byly i nějaké možnosti ze Švédska. Třeba se do 16. února, kdy se ve Finsku uzavírají přestupy, ještě něco stane. Mám nějakou vizi na příští sezónu a spíš té se držím. Nechci za každou cenu řešit něco jen do konce sezóny, když by to mohlo ovlivnit jednání na tu další.

Nyní vás ale čeká reprezentace, v níž jste se naposledy objevil v listopadu 2013. Nenarušila vám dodatečná pozvánka za Lukáše Krajíčka plány?

Sledoval jsem, jak se nominace vyvíjela a jsem moc rád, že tu zase můžu být. Na nároďák jsem se vždycky těšil, všechny kluky tu znám, tak si aspoň můžeme po delší době popovídat. A samozřejmě se těším na zápasy s Rusy.

Berete je jako šanci zabojovat o mistrovství světa?

Bylo by to krásné, obzvlášť když se hraje v České republice. Ale momentálně o tom nepřemýšlím. Pro mě je přednější zahrát dobře proti Rusům a ukázat, že na to mám.

Reklama

Související témata: