Hlavní obsah

Z nominace hokejistů Švédska vypadlo šest hráčů z KHL

Stockholm/Helsinky

Hned šest změn musel udělat v nominaci na zápasy Euro Hockey Tour proti Finsku trenér hokejistů Švédska Pär Marts kvůli omluvenkám hráčů z Kontinentální ligy, která se v době pauzy nepřerušuje. K dispozici nebude mít brankáře Anderse Nilssona z Kazaně, Henrika Karlssona s útočníkem Linusem Omarkem z Jokeritu Helsinky, Jimmieho Ericssona z Petrohradu, Andrease Thuressona z Čerepovce a beka Erika Gustafssona z Omsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Švédska

Článek

Nahradili je gólmani Oscar Alsenfelt z Leksandu, Markus Svensson se zadákem Niclasem Burströmem a forvardem Oskarem Sundqvistem ze Skelleftey a další útočníci Martin Johansson z Örebro a Robert Rosén z Växjö. Svensson, Sundqvist a Johansson budou v dresu Tří korunek debutovat.

K jedné změně musel sáhnout i kouč Finska Kari Jalonen. Místo útočníka Ossiho Louhivaarua z Lausanne byl dodatečně nominován Jesse Saarinen z Hämeenlinny.

Švédové se s Finskem utkají v pátek 6. února ve Västeras a o dva dny později ve Stockholmu. Švédsko je v průběžné tabulce EHT druhé o dva body za vedoucím Ruskem, třetí Finsko ztrácí další bod.

Reklama

Související témata: