Hlavní obsah

Překvapení při utkání Švédů s Finy. Čeští sudí zaveleli předčasně k odchodu do šaten kvůli ledu

Duel Euro Hockey Tour mezi Švédskem a Finskem byl dnes ve Västeras předčasně ukončen za stavu 1:0 pro hosty kvůli problémům s ledem. Čeští sudí Vladimír Šindler a Robin Šír poprvé museli přerušit hru při vstupu do druhé třetiny kvůli díře v ledu, následně se ale objevily problémy znovu a po více než půlhodinovém dalším marném pokusu dát plochu do pořádku zůstal duel nedohrán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Švédska na ilustračním snímku

Článek

Šlo už o třetí problém s ledem ve švédských halách za poslední dobu. Naposledy nastaly potíže v polovině ledna v semifinále Ligy mistrů mezi Frölundou a Kärpätem Oulu, ale duel se nakonec po dlouhých úpravách dohrál.

"Je to trapné, ale zápas se nemůže dohrát. To se nikdy v historii Euro Hockey Tour nestalo," řekl deníku Aftonbladet prezident Švédské hokejové federace Christer Englund. Potíže přičítá tomu, že se před mezinárodními zápasy mění na ledě reklamy. "Potom často následují takové problémy," doplnil Englund.

Finové vedli po trefě Janneho Pesonena z 18. minutě 1:0 a o osudu utkání zatím není jasno. Podle Englunda se těžko bude zápas dohrávat a je možné, že bude platit výsledek před přerušením. Druhý duel čeká oba soupeře v neděli ve stockholmské hale Globen.

Švédové už nedohráli loni na konci dubna kvůli stejným problémům duel Euro Hockey Challenge proti Norsku v Sundsvallu. "Stalo se to reprezentaci dvakrát v krátké době a je to smutné pro fanoušky, kteří přišli na hokej a nebudou mít tu šanci tak často," řekl deníku Expressen útočník Nicklas Danielsson k dalšímu nedohranému utkání v dějišti, kde se nehraje nejvyšší švédská soutěž.

Reklama

Související témata: