Hlavní obsah

Hokejisté Švédska mají v nominaci řadu nezkušených hráčů

Hokejisté Švédska mají v nominaci na zápasy Euro Hockey Tour proti České republice řadu mladíků bez větších reprezentačních zkušeností. Mezi výjimky v třiadvacetičlenném kádru trenéra Pära Martse patří mistr světa z roku 2013 a obránce Staffan Kronwall z Jaroslavle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Dalšími jsou majitelé bronzu z loňského světového šampionátu v Minsku - beci Niclas Andersén z Brynäs, Johan Ahnelöv z MODO Hockey a Daniel Rahimi s útočníkem Mattiasem Sjögrenem z Linköpingu. Vedle Kronwalla působí v KHL také forvardi Andre Petersson v Soči a Andreas Thuresson v Čerepovci. V týmu je i bývalý hráč Lva Praha, útočník Calle Ridderwall, který po krachu českého klubu v KHL zamířil do jönköpingského HV 71.

Osm hráčů z kádru debutovalo v dresu Tří korunek na začátku dubna v duelech Euro Hockey Challenge proti Slovensku. Jsou to brankář Joel Lassinantti s útočníky Lucasem Wallmarkem a Danielem Zaarem z Luley, Filip Sandberg s Antonem Bengtssonem z HV 71, zadáci Calle Andersson ze švýcarského Lugana a Johan Motin z Örebro a druhý gólman Fredrik Petterson Wentzel z Färjestadu. Absolvovali zápasy Euro Hockey Challenge na Slovensku (4:3 a 1:3) a s Norskem (3:2 a 4:1).

K nominaci zatím nejsou hráči z NHL. Prvními posilami Švédů pro šampionát v Praze a Ostravě by měli být brankář Jhonas Enroth z Dallasu, obránci Oliver Ekman-Larsson z Arizony, Oscar Klefbom z Edmontonu a útočník Gabriel Landeskog z Colorada.

Duely s Českem, které se započítávají i do tabulky Euro Hockey Challenge, se odehrají v pátek od 19:00 v Umee a v neděli od 15:00 v Timře. Švédové vedou tabulku Euro Hockey Tour se 14 body o jeden před Ruskem a o tři před Finskem. Češi jsou s osmi body poslední.

Nominace hokejistů Švédska na zápasy Euro Hockey Tour a Euro Hockey Challenge (17. a 19. dubna - Umea a Timra):
Brankáři: Joel Lassinantti (Lulea), Fredrik Petterson Wentzel (Färjestad)
Obránci: Viktor Ekbom, Johan Motin (oba Örebro), Jonas Ahnelöv (MODO Hockey), Niclas Andersén (Brynäs), Daniel Gunnarsson (Färjestad), Daniel Rahimi (Linköping), Calle Andersson (Lugano/Švýc.), Staffan Kronwall (Jaroslavl/KHL)
Útočníci: Anton Bengtsson, Patrik Carlsson, Calle Ridderwall, Filip Sandberg (všichni HV 71), Lucas Wallmark, Daniel Zaar (oba Lulea), Per Aslund (Färjestad), Mattias Janmark-Nylén (Frölunda), Martin Johansson (Örebro), Mattias Sjögren (Linköping), Marcus Sörensen (Djurgaarden), Andre Petersson (Soči/KHL), Andreas Thuresson (Čerepovec/KHL)

Reklama

Související témata: