Hlavní obsah

České góly dali útočníci, kteří původně ani neměli ve Švédsku hrát

Martin Kézr (Örnsköldsvik)Právo

Porážku českých hokejistů se Švédy na úvod turnaje Karjala zmírnily až góly útočníků, kteří původně ani neměli v Örnsköldsviku hrát a do sestavy je dostala teprve zranění spoluhráčů. Bohužel trefy národního týmu přišly teprve ve třetí třetině, kdy už manko bylo čtyřgólové a Tre Kronor i na ně měly vždy svou odpověď. Konečný výsledek 2:6 není pro reprezentaci vůbec lichotivý.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Milan Gulaš (druhý zleva) přijímá gratulace od svých spoluhráčů po premiérové trefě v národním týmu.

Článek

Milan Gulaš se dozvěděl, že nastoupí teprve v okamžiku, kdy lékař potvrdil vážnost svalového zranění Daniela Přibyla. Nejproduktivnější extraligový hráč už nebude pro turnaj k dispozici. „Bylo to nečekané, ale nachystal jsem," říkal útočník Färjestadu, jenž ve svém 29. mezistátním utkání ukončil čekání na reprezentační trefu. „Jsem samozřejmě rád, že už tam ta nula není. Je to příjemný pocit, že jsem mohl alespoň nějak pomoct týmu, i když výsledek nebyl nic moc," tvrdil.

Premiérový gól za národní tým si pak připsal i debutant Jan Hruška, který se objevil na ledě až od poloviny zápasu, kdy bolavé koleno už nedovolilo pokračovat Marku Kvapilovi. „Naskakoval jsem do rozjetého vlaku, který nám ale od začátku bohužel nějak ujížděl. Prohrávat se Švédy na jejich ledě v 5. minutě 0:2, to byl nejhorší začátek, jaký si snad můžete představit," tvrdil Hruška.

Švédské zakončení bylo excelentní

„Naše hra se mi od druhé třetiny zdála lepší, než by ukazoval výsledek, jenže švédské zakončení v zápase bylo excelentní. Musím soupeřům složit i poklonu, jak zvládali ten vířivý pohyb. Skvěle bruslili a byli všude. Kluci mi po té mojí gólové akci schovali puk, představoval bych si však jiný první zápas v nároďáku," líčil devětadvacetiletý brněnský útočník.

Také Gulaše mrzely chyby, které způsobovaly nepřesnosti a zbytečné ztráty puků ve středním pásmu. „Pak se to na nás zbytečně valilo. Přitom pár našich střídání bylo výborných a Švédy jsme tam i zatočili. Stáli jsme však proti kvalitnímu mančaftu se zkušenými hráči, to se přece jen projevilo. Obstát proti nim není žádná legrace. My máme hodně mladých kluků, kteří se otrkávají, ale podíváme se na video a věřím, že příští zápas s Finy bude jiný, lepší," uvažoval devátý nejproduktivnější hráč švédské ligy.

Reklama

Související témata: