Hlavní obsah

Na Finy a Rusy už musíme něco vymyslet, přeje si gólman Kovář

Helsinky

Předvedl na ledě v Örnsköldsviku 21 úspěšných zásahů, vysoké porážce 2:6 se Švédy ale brankář Jakub Kovář zabránit nedokázal. Přiznal, že domácí tým byl nad síly českých hráčů. V Helsinkách by měl chytat v neděli proti Rusům, v jejichž KHL chytá za Jekatěrinburg.

Foto: Fredrik Sandberg, ČTK/AP

Český brankář Jakub Kovář v utkání turnaje Karjala proti Švédsku.

Článek

Jak vám v brance proti Švédům bylo?

Neveselo. Chtěli jsme hrát jinak, jenže oni nás docela pomotali. Švédové byli strašně silní. Zápas si hlídali, od prvních minut nebyla šance něco s nimi udělat. V úvodu utkání to nebylo tolik o rychlosti, ale hlavně o tom, že Švédové dostali po našich faulech dvě přesilovky. Věděli jsme, že je mají výborné a bylo těžké je ubránit, nebo spíš se nám to prostě nepovedlo.

Na co jste myslel v páté minutě za stavu 0:2?

Nebylo to vůbec příjemné. Mrzel mě hlavně druhý gól. Udělal jsem dobrý zákrok, ale přijel tam druhý hráč a dorval mi tam puk i s nohou. Ve druhé třetině Švédům spadly do brány dva náhoďáky a bylo po zápase. Byli jsme pro ně docela příjemný soupeř.

Hlavně český tým udělal spoustu chyb.

Z pohledu naší defenzivy ten zápas dobrý nebyl, proti takovému týmu se nedá hrát s tolika chybami, to je jasné. Já sice něco chytil, ale cítím, že dvěma z těch šesti gólů jsem asi měl zabránit, i když párkrát se jim tam i vykutálel puk do prázdné brány.

Co si z toho lze vzít jako poučení pro víkendová utkání turnaje v Helsinkách?

Snad nám to všem pomůže. Zjistili jsme, že takhle hrát prostě nejde. Věřím, že trenéři něco vymyslí, jak na Finy i Rusy a my zlepšíme hru.

Je i varováním, že za celý zápas jste nenašli na silné Švédy recept?

My je ještě chtěli něčím překvapit, ale nevycházelo nám to. Švédové se pod dojmem uklidňujícího vedení nikam už necpali a věděli, že to úplně v klidu odbrání. My pak sice byli možná víc u nich, do šance jsme se však v podstatě nedostali. Celkově musím uznat, že Švédsko má v týmu hodně výborných hráčů.

Reklama

Související témata: