Hlavní obsah

Přibyla pronásleduje smůla. Zranění ho už podruhé připravilo o premiéru

Helsinky

Tomu se říká skutečná smůla. Natažené břišní svaly z rozbruslení na švédském ledě znemožnily Danielu Přibylovi debut v národním týmu na letošním turnaji Karjala. Zdravotní stav 23letému útočníkovi nedovolí nastoupit ani v Helsinkách. „Hodně to mrzí, jenže co se dá dělat,“ krčil smutně rameny sparťanský útočník, jenž v sobotu ráno z Finska předčasně odletěl. Stejně jako další útočník Marek Kvapil, jemuž vystavilo stopku zraněné koleno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Přibyl (vpředu) na archivním snímku

Článek

Přibyl se už podruhé kvůli zranění nedočkal premiéry v dresu české hokejové reprezentace. Loni se před listopadovým turnajem musel z nominace omluvit kvůli bolestem kyčle. Letos měl nejproduktivnější hráč extraligy smůlu, že jej o start doslova jen pár hodin před duelem se Švédskem v Örnsköldsviku připravily svalové obtíže. „Není to úplně příjemný. Už mi to takhle kvůli zranění uteklo před rokem. Stále čekám a asi mi nezbude nic jiného, než čekat dál a zkoušet to," komentoval Přibyl další odklad vysněného debutu.

„Ze začátku jsem byl fakt děsně naštvanej, teď už se to snažím brát tak, že i zranění k hokeji patří. Ale fakt věčná škoda. Dařilo se, tak jsem byl zvědavý, jestli mi to půjde i v národním týmu. Byl jsem plný očekávání, stejně jako doma rodina. Nakonec z toho takhle hloupě sešlo. Co ale naděláme, musíme to takhle nechat běžet," říkal Přibyl.

Předčasně mířil do Prahy

S českým týmem se ještě přesunul do Helsinek, v sobotu už ale zamířil do Prahy a čeká jej vyšetření. To podle lékaře reprezentace Tomáše Vyskočila ukáže, zda sval není dokonce natržený. „My jsme to zatím řešili s doktorem hodně povrchově. Teprve uvidíme, na jak dlouho moje absence bude," navázal Přibyl, aniž by tušil, jestli stihne alespoň úterní odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů v Oulu. „Těžko říci, teď se na to úplně necítím."

Střetnutí ve Švédsku ale Přibyl pozorně sledoval z hlediště. „Když už jsem nemohl hrát, snažil jsem se z utkání aspoň něco vzít. Dlouho jsem neviděl hokejový zápas takhle naživo z tribuny a bral jsem to tak, že se mohu svým způsobem i poučit. Švédové byli jako soupeř strašně nepříjemní a člověk, i když jen vidí konfrontaci s nimi, pochopí, co všechno ještě musí zlepšit," líčil s tím, že určitě by pro něj bylo příjemnější, kdyby mohl hrát. „Asi na mě to zklamání bylo vidět, spousta kluků v kabině se mě snažila podpořit," dodal Přibyl trpce smířený s nepřízní osudu.

Reklama

Související témata: