Hlavní obsah

Další omluvenka Vůjtkovi! Červenka do Ruska nepojede, chce se doléčit

Aktualizováno

Měl být jedním z tahounů české hokejové reprezentace na Channel One Cupu, trenér Vladimír Vůjtek se ale nakonec bude muset příští týden obejít bez něj. Útočník Roman Červenka se z druhé akce sezóny kvůli zdravotnímu problému omluvil, místo něho byl povolán Tomáš Zohorna z Chabarovsku.

Foto: David Taneček, ČTK

Chomutovský Roman Červenka se z Channel One Cupu omluvil.

Článek

Červenka se v létě vrátil do domácí nejvyšší soutěže po pěti letech strávených v zahraničích a stal se hvězdou nejen chomutovských Pirátů, ale celé extraligy. Ve 24 odehraných zápasech posbíral 30 kanadských bodů a vévodí tabulce produktivity.

V poslední době ho ale trápí drobnější zranění. S ním sice v extralize nastupuje, během reprezentační přestávky ho ale chce doléčit, a tak zaslal Vůjtkovi omluvenku.

Nominace na turnaj Channel One Cup:
Brankáři:
David Rittich (Mladá Boleslav)
Dominik Furch (Omsk/KHL)
Alexander Salák (Novosibirsk/KHL)
Obránci:
Tomáš Voráček (Mladá Boleslav)
Jakub Jeřábek (Plzeň)
Milan Doudera (Třinec)
Radim Šimek (Liberec)
Jan Rutta (Chomutov)
Michal Kempný (Omsk/KHL)
Jan Kolář (Chabarovsk/KHL)
Tomáš Kundrátek (Riga/KHL)
Útočníci:
Dominik Kubalík (Plzeň)
Jakub Valský (Liberec)
Jan Buchtele (Sparta)
Martin Zaťovič (Togliatti/KHL)
Jan Kovář
Tomáš Filippi (oba Magnitogorsk/KHL)
Petr Koukal (Jekatěrinburg/KHL)
Roman Horák (Podolsk/KHL)
Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL)
Tomáš Vincour (Novosibirsk/KHL)
Milan Gulaš (Färjestad/Švéd.)
Tomáš Urban (Mladá Boleslav)
Tomáš Zohrona (Chabarovsk/KHL)

Do nominace pro turnaj konaný v Praze a Moskvě se tak dostal Tomáš Zohorna oblékající dres Chabarovsku v Kontinentální lize. Sedmadvacetiletý útočník, který je schopný hrát na křídle i v centru, má v probíhající sezóně bilanci čtyř gólů a osmi nahrávek z 37 odehraných zápasů za Amur.

Nyní to první změna, kterou musel Vůjtek pouhé dva dny od zveřejnění nominace udělat. Ve středu místo omlouvajícího se Marka Kvapila povolal útočníka Mladé Boleslavi Tomáše Urbana, kterého čeká debut za národní tým.

Reprezentace vstoupí do Channel One Cupu příští čtvrtek zápasem s Finy v nejspíše vyprodané pražské O2 areně. V pátek se národní tým přesune do hlavního dějiště turnaje Moskvy. Tam ho v sobotu čeká Švédsko a o den později uzavře turnaj, který naposledy vyhrál v roce 2013, s domácí sbornou.

Reklama