Hlavní obsah

Jan Kovář: Snad ani nebude potřeba vést nějaké řeči

Martin KézrPrávo

V KHL je s bilancí 13+26 jasně nejproduktivnějším českým hokejistou, celkově Janu Kovářovi v kanadském bodování patří čtvrtá příčka. Na dnes začínajícím Channel One Cupu bude lídrem národního týmu, navíc poprvé i jako kapitán. „Vážím si toho, chci předvést to nejlepší,“ říká 25letý útočník Magnitogorsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář (vpravo), kapitán českého týmu na Channel One Cupu.

Článek

Co s vámi céčko na dresu dělá?

Trenér mě svou volbou překvapil i potěšil zároveň. Jako kapitán musím jít příkladem, přece jen cítím zodpovědnost za tým, ale zase jde jen o jeden turnaj, tak z toho nechci dělat vědu. Něco jsem ale od předchozích kapitánů vypozoroval, tak snad bude mužstvo klapat.

Nenapadlo vás předem, že při zranění Sobotky a omluvence Červenky můžete být vážným adeptem na kapitána právě vy?

Ani ne, jsou tady zkušení kluci jako Petr Koukal nebo Honza Kolář, kteří už to céčko v repre měli. Já ho nosil na dresu naposledy někdy v mládeži.

Jste připraven i na případné debaty s rozhodčím?

Mám pocit, že s nimi dneska nemůže mluvit už ani ten kapitán. Spíš se budu soustředit na hru.

Dokážete důrazně promluvit v kabině, hecovat spoluhráče?

Doufám, že ani nebude potřeba vést nějaké řeči. Všichni se musíme snažit, abychom dopadli líp než na Karjale, kde jsme byli poslední. Tam se celý turnaj ale hodně odvinul od špatného vstupu do prvního utkání. Teď začínáme doma a chceme vyhrát.

Jak se těšíte na zápas s Finy před plnou O2 arenou?

Je vidět, že lidi tady mají hokej pořád rádi, a zdá se mi skvělé, že se u nás vyprodá hala pro sedmnáct tisíc lidí i na obyčejný zápas Euro Hockey Tour. Doufám, že bude stejně neskutečná atmosféra jako v květnu při mistrovství světa, nám hráčům se ty vzpomínky určitě vybaví.

Porazí čeští hokejisté v rámci turnaje Channel One Cup tým Finska?
Ano
69,2 %
Ne
30,8 %
Celkem hlasovalo 428 čtenářů.

Reklama