Hlavní obsah

Krenželok ví, že na mistrovství světa pojedou větší frajeři

Ostrava

Po dlouhých osmi letech se do reprezentačního výběru vrací liberecký útočník Lukáš Krenželok. V roce 2008 debutoval v Třebíči proti Bělorusku parádně. Po pěti a půl minutách hry tehdy ještě vítkovický útočník otevřel skóre utkání, které Češi vyhráli 7:2. O dva dny později v Havlíčkově Brodě oblékl dres národního týmu podruhé a prozatím naposledy. Třetí start si připíše ve čtvrtek v Třinci proti Rusku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Lukáš Krenželok, Lukáš Radil, Jan Kovář, Jan Buchtele, Robert Kousal, Jakub Jeřábek a Michal Birner.

Článek
Fotogalerie

„Nějaké pozvánky byly, ale zrovna jsem byl zraněný. Nějak to nevyšlo, ale hlavu si z toho nedělám," komentoval dlouhou pauzu Krenželok.

Pro 32letého hokejistu je aktuální pozvánka od Vladimíra Vůjtka o to zajímavější, že v sobotu v Ostravě vyjede v reprezentačním dresu na led, kde se hokej učil. „Je to fajn pocit být zase v šatně, ve které jsem jako mladý ve Vítkovicích začínal," svěřoval se Krenželok poté, co dorazil na svůj druhý reprezentační sraz v životě. „Už jsem ve svém věku ani nedoufal, že můžu jezdit na nějaké srazy. Spíš jsem počítal s tím, že si užiju volno. Ale jdu do toho! Hlavně neudělat ostudu a bude to dobré," smál se Krenželok.

Vzpomínky na svou dosud jedinou reprezentační zkušenost hledal v paměti těžko. „Už je to fakt dlouho. Byl jsem jen na kempu před mistrovstvím světa a odehrál dva zápasy. Navíc jsem se ve druhém zranil. Ale vyhráli jsme oba zápasy, myslím, dost vysoko," lovil v paměti třetí neproduktivnější hráč liberecké sestavy.

Nad tím, zda má nyní šanci bojovat o nominaci na mistrovství světa v Rusku, se jen pousměje. „Pozvánku beru jen jako zkoušku. Na mistrovství světa asi já nepojedu, jsou tady větší frajeři," upozornil Krenželok, jenž zahájil sezónu pořádným malérem. Počátkem loňského června skončil po rodinné oslavě v jedné z ostravských restaurací v nemocnici s bodným zraněním. Za deset dní už byl ale na ledě.

V Liberci měl nůž na krku

„Tehdy by mě vůbec nenapadlo, že bych se mohl vrátit do reprezentace. Minulá sezóna byla špatná, měl jsem to v Liberci nahnuté. Dostal jsem nůž na krk. Věděl jsem, že musím makat," popisoval Krenželok.

V týmu suverénního lídra extraligy zažívá výjimečnou sezónu. Bodově rozmetal všechny své dosavadní ročníky. S třiatřiceti body překonal své extraligové maximum ze sezóny 2013/2014, kdy oblékal dres pražské Slavie, už o osm bodů. Životní sezónu prý ale neprožívá. „Mám body, to jo. I dřív jsem hrál dobře, jen jsem nedělal tolik bodů. Sedli jsme si jako lajna, celý mančaft hraje dobře, soupeře přehráváme. Je taková klidová sezóna. Najednou je hokej sranda. Hned se člověk cítí lépe. Snad poprvé v životě můžu jako levé křídlo i útočit," líčil ostravský rodák.

Reklama

Související témata: