Hlavní obsah

Těším se na novou halu i třinecké fanoušky, svěřuje se reprezentant Kundrátek

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Návrat hokejové reprezentace po osmnácti letech do Třince prožívá nejvíce zřejmě obránce Tomáš Kundrátek. Právě tam totiž přerovský rodák v sezóně 2006/2007 v šestnácti letech vklouzl poprvé na extraligový led. V nejvyšší české soutěži se ale nezdržel, po dvou sezónách a 36 zápasech zamířil do zámoří. „Vzpomínám na to velmi rád. Přišel jsem do Třince ve čtrnácti letech a za dva roky jsem už hrál extraligu. Pro velký hokej mě vlastně vychovali a za to jsem jim hodně vděčný. Těším se tam hodně moc,“ pověděl 26letý bek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Tomáš Kundrátek přichází na sraz hokejové reprezentace.

Článek

Na stará známá místa se ovšem vracet nebude. V Třinci před pár lety vyrostla nová Werk Aréna, ve které Kundrátek dosud nebyl. „Vždy tam bylo skvělé zázemí, teď mají navíc novou arénu. Bude vyprodáno, takže atmosféra bude skvělá," řekl Kundrátek, jenž se po sedmi letech na americkém kontinentu před touto sezónou přemístil do Kontinentální hokejové ligy.

Na zápasy proti Rusku ve čtvrtek v Třinci a v sobotu v Ostravě se proto velmi těší. „I když tady nemají úplně nejsilnější tým, bude potřeba do obou utkání dát vše. Nesmíme se nechat vylučovat, zodpovědně bránit a nedávat jim šanci chodit do přečíslení," hledal recept na výhry v Třinci i Ostravě Kundrátek.

V zámoří to zkoušel ve Washingtonu. Do prvního týmu se ale natrvalo neprosadil. Proto před touto sezónou zamířil do KHL, kde se upsal Dynamu Riga. Po minulém reprezentačním srazu se ale z Lotyšska stěhoval do Slovanu Bratislava, s nímž si v pondělí výhrou právě nad Rigou zajistil postup do letošního play off.

Ve Slovanu se začalo neskutečně dařit

„Tohle byl náš hlavní cíl. Teď půjdeme potrápit CSKA. Bude to super série," přemýšlel Kundrátek. „Když jsem do Slovanu přišel, začalo se nám neskutečně dařit. Máme skvělý tým i fanoušky, kteří každý domácí zápas vyprodají," přiblížil Kundrátek, který nastupuje v obraně s nejproduktivnějším bekem KHL Kanaďanem Camem Barkerem.

I díky tomu boduje také. V šestnácti zápasech v Slovanu dal pět gólů a na dalších sedm přihrál. „Sedli jsme si hned od začátku. Cítím velkou důvěru," přiznal Kundrátek.

Kundrátek patří mezi jedenáct hokejistů, kteří absolvovali všechny reprezentační akce sezóny. A ačkoliv ho kouč národního týmu Vladimír Vůjtek pasoval k nejlepším bekům hrajícím v Evropě, nad možnou účastí na letošním mistrovství světa v Rusku nepřemýšlí. „Je to až za tři měsíce. To je ještě strašně daleko. Kdo ví, co bude," uvedl Kundrátek.

Reklama

Související témata: