Hlavní obsah

Řepík si schoval puk jako památku na premiérový gól. Volal na rozhodčího, ať mu ho přiveze

Třinec

Liberecký útočník Michal Řepík patřil mezi nejaktivnější české hokejisty ve čtvrtečním třineckém souboji Euro Hockey Tour s Rusy (3:2 po sam. nájezdech). Na branku soupeře vyslal celkem pět střel a dočkal se i odměny v podobě premiérového gólu v reprezentačním dresu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Michal Řepík (vpravo) se raduje z gólu proti Rusku.

Článek
Fotogalerie

Schoval jste si puk na památku?

Volal jsem hned na čárového rozhodčího, ať mi puk přiveze a určitě půjde doma do sbírky. V klubu bych za premiérový gól zaplatil pořádnou taxu, v reprezentaci na to snad sazebník není.

Vaše trefa znamenala důležité vyrovnání na 2:2. Cítil jste, že vyplynula z dobré souhry celého útoku?

S Birnym (Birner) jsme na sebe zvyklí z klubu a Kousy (Kousal) k nám do lajny dobře zapadl. Měli jsme dost šancí a mohli dát víc gólů. Ještěže jsme dali aspoň ten jeden. Já se jen snažil být na místě, odkud se dá dobře střílet a když se tam ke mně dostal i puk, tak ho stačilo jen vypustit na bránu. Už předtím jsme měli velkou šanci z přečíslení. I když jsme ji nedali, tak jsme se zase dostali na puk a poslali ho, kam patřil.

O nájezd jste se nehlásil, když jste byl takhle při chuti?

Trenéři se o tom na střídačce chvíli pobavili a ukázali na kluky, kteří mají nájezdy perfektně zvládnuté. Kašpi (Kašpar) i Vincek (Vincour) to potvrdili. Třetí měl jet Kovárna (Kovář), to už ale nebylo potřeba. Bylo brzy hotovo.

Vy jste měl v utkání i jednu bolestivou chvilku.

Zámora (Zámorský) dostal na modrý puk na volej, já stínil před brankou a dostal jsem to rovnou na břicho. Chvíli jsem si myslel, že se nezvednu. Nemohl jsem se pořádně nadechnout. Nechtěl jsem při naší přesilovce zbytečně přerušit hru, ale pár vteřin jsem tam pořádně nefungoval.

Mladí Rusové se ukázali jako hodně houževnatý soupeř. Co vy na to?

Jsou to hráči u nás docela neznámých jmen, ale kousali pořádně. Byli hodně brusliví, jezdilo jim to celou dobu a šli na menší třineckého hřišti i hodně do kontaktu. Ale zvládli jsme s nimi sehrát dobrou partii.

Porazí čeští hokejisté tým Ruska i v sobotní odvetě v Ostravě?
Ano
82 %
Ne
18 %
Celkem hlasovalo 15487 čtenářů.

Reklama