Hlavní obsah

Vůjtek sází na Furcha. Bude chytat proti Rusům i v sobotu v Ostravě

Ostrava
Aktualizováno

Také v sobotním zápase Euro Hockey Tour proti Rusku nastoupí v brance české reprezentace Dominik Furch. Řekl to trenér Vladimír Vůjtek po pátečním tréninku, které mužstvo absolvovalo na ledě vítkovické Ostravar Arény. Tam zítra ve 13:30 h padne i úvodní buly odvety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Dominik Furch během utkání Euro Hockey Tour s Ruskem v Třinci.

Článek
Fotogalerie

„Furch ve všech zápasech, do nichž v této sezóně nastoupil, předvedl hodně dobrý výkon. Byli jsme s ním spokojeni i ve čtvrtek v Třinci a chceme mu dát příležitost znovu," tvrdí kouč Vladimír Vůjtek a naznačuje, že gólman Omsku pro něj může být jedním z vážných adeptů startu na mistrovství světa.

Furch je podepsán pod všemi třemi výhrami nad Ruskem v této sezóně. „Moc si důvěry trenéra vážím," usmál se gólman. Při utkání v Třinci zůstal v pozici jeho náhradníka na první reprezentační start čekající Libor Kašík. „Já jsem si to i tak hodně užil," tvrdil zlínský gólman.

V sobotu ho na postu dvojky nahradí Matěj Machovský, jenž si debut v české brance odbyl před deseti měsíci v rámci přípravy na MS. „Měli jsme tu od úterního srazu tři gólmany a chceme, aby každý okusil atmosféru zápasu, i když třeba jen ze střídačky," říká k tomu asistent trenéra Josef Jandač.

Do hry se zapojí i Hruška

Na rozdíl od třineckého vystoupení národního týmu, které přineslo výhru 3:2 po nájezdech, určitě dostane na vítkovickém ledě příležitost i brněnský Jan Hruška, který ve čtvrtek plnil jen úlohu třináctého útočníka. „Hrušku samozřejmě chceme dostat do hry. Buď budeme točit všech třináct útočníků, nebo se ještě večer rozhodneme, jestli necháme někoho orazit," vysvětluje Jandač.

Při pátečním poledním tréninku ze všech členů národního týmu vyzařovala pohoda. Vůjtka po něm čekala autogramiáda, ale hledal i chvíli, kdy si mohl sednout s asistentem Jaroslavem Špačkem, který se vrátil z inspekční cesty do zámoří a za mužstvem dorazil do Vítkovic až po skončení tréninku.

„V Ostravě na zápas bude určitě taky hodně dobrá atmosféra, vždyť český tým tady hrál naposledy před deseti lety a fanoušci se na něj hodně těší," říká Vůjtek, jehož jméno už v Třinci publikum několikrát skandovalo a zkušeného trenéra tím hodně potěšilo.

„Jsem rodák kousek odtud, lidi si mě pamatují. Doufám, že stejně vřelé přijetí zažijeme celé mužstvo v Ostravě. Rusové určitě nebudou chtít znovu prohrát, ale my taky máme svůj plán," naznačil Vůjtek.

Porazí čeští hokejisté tým Ruska i v sobotní odvetě v Ostravě?
Ano
82 %
Ne
18 %
Celkem hlasovalo 15487 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články