Hlavní obsah

Švédsko - Rusko 0:4Rusko vrátilo domácím Švédům porážku

Hokejisté Ruska vrátili v seriálu Euro Hockey Tour Švédům čtvrteční porážku. Zatímco v Södertälje vyhráli domácí Seveřané (4:1), v sobotu se po vítězství 4:0 radovala sborná. Pod debakl výběru Tre kronor, který ale i tak nadále vévodí celé sérii, se dvěma góly podepsal útočník Vadim Šipačov. Rusové se díky plnému tříbodovému zisku posunuli z poslední na druhou příčku.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Ruští hokejisté se radují z čtyřgólového vítězství v EHT nad Švédskem.

Článek

První šance patřila domácím, jenže Gynge v ní nechal vyniknout gólmana Bobrovského. Ten pak v osmé minutě vychytal i přesilovkovou možnost Klasena. Jen pár vteřin nato ale za vlastní brankou zaváhal Markström, když zastavil kotouč místo svým spoluhráčům ideálně pro Sannikova a ten snadno otevřel skóre. Švédský brankář velkou hrubku napravil po chvilce proti Burmistrovovi. Zahanbit se nenechal ani Bobrovskij v polovině 12. minuty, kdy sebral radost Backlundovi.

Rusové ve druhé třetině nejprve přečkali oslabení, hříšník Šipačov se hned poté, co se zapojil do bránění, zmocnil na vlastní modré čáře kotouče, projel s ním až před Markströma a v pádu ho dokázal prostřelit. Krátce před přestávkou byl v obrovské šanci Cehlin, když se tváří v tvář snažil Bobrovského přelstít blafákem do forhendu, ale svou střelu pak namířil pouze do nastavené gólmanovy lapačky.

Ve 42. minutě přidal Šipačov svou druhou trefu a rozklad Seveřanů završil v 52. minutě Apakov. Samotný závěr zápasu okořenila bitka, v níž si své vyříkali zblízka i oba brankáři. Duel po ní předčasně skončil pro Tichonova kvůli trestu na pět minut a do konce utkání.

Euro Hockey Tour ve Västeras:
Švédsko - Rusko 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. Sannikov, 28. Šipačov (Tichonov), 42. Šipačov (Dadonov), 52. Apalkov (Jakupov). Rozhodčí: Rantala, Boman (oba Fin.) - Wernström, Persson (oba Švéd.). Vyloučení: 2:4, navíc Markström - Bobrovskij oba 10 min., Tichonov 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4503.
Švédsko: Markström - Hultström, Gustafsson, Nygren, Fransson, Larsson, Forsling, Martinsson, E. Johansson - Cehlin, Backlund, Omark - Klasen, Wennberg, Tedenby - Gynge, Rosén, Sörensen - Ljungh, Wallmark, Sjögren. Trenér: Pär Marts.
Rusko: Bobrovskij - Dyblenko, Čudinov, Ljubuškin, Jakovlev, Pajgin, Jarullin, Vojnov - Plotnikov, Kalinin, Burmistrov - Dadonov, Šipačov, Tichonov - Averin, Apalkov, Jakupov - Šalunov, Galuzin, Sannikov. Trenér: Oleg Znarok.

Reklama

Související témata: