Hlavní obsah

Jandač má jasno. Nominace na Světový pohár a Karjalu se nedá srovnávat

Praha

Před pár týdny prožíval hektiku kolem nominace na Světový pohár. Trenér Josef Jandač připravoval tým na turnaj v Torontu, který sledoval celý hokejový svět. V úterý oznámil sestavu na Karjalu, jež je prvním úvodním podnikem seriálu Euro Hockey Tour v sezóně 2016/2017. Podle jeho slov se jednalo o daleko snadnější rozhodování.

Josef Jandač o zkušenosti ze Světového poháru.Video: Sport.cz

 
Článek

„Tahle nominace byla o hodně jednodušší než ta na Světový pohár, to byla akce nějakého významu. To se nedá srovnávat, tím ale nechci snižovat Karjalu. Nominace na Světový pohár byla mnohem složitější, tam byla kritéria, pravidla, první a druhá část," vrátil se hlavní trenér myšlenkami zpět.

V Kanadě měl hráče na starosti širší realizační tým, který získal nové zkušenosti. Ty by teď chtěl předat i hráčům z Evropy, kteří pojedou evropskou šňůru. Mimo hlavního kouče jsou v seznamu dále asistenti Jiří Kalous, Jaroslav Špaček, Václav Prospal a trenér brankářů Petr Jaroš.

„Chtěli bychom přenést zkušenosti ze Světového poháru, byla to zkušenost pro všechny, pro hráče i trenéry. Předat je dál všem. Budeme chtít vytvořit stejný servis, přípravu, informace, všechno, tak jak to probíhalo při Světovém poháru," má jasnou představu Jandač, jenž kvituje postoj hokejového svazu, že širší realizační tým zůstal i po Světovém poháru.

Jandač myslí už na Pchjongčchang

„Chtěl bych poděkovat za vstřícnost a za podmínky, které nám svaz vytvořil, máme možnost realizační tým udržet, jsem za to opravdu rád a myslím, že je to nezbytně nutné."

Příští čtvrtek bude reprezentace hrát proti Švédsku v Plzni, olympiáda v Pchjongčchangu v Jižní Koreji je ještě daleko, jenže stále není vyřešena otázka kolem účasti hráčů z NHL. I proto má Jandač myšlenky už i na únor 2018.

„Sledujeme všechny hráče NHL, ale my jich tam už tolik nemáme, takže to není až tak těžký, ale musíme být připraveni na obě varianty. Jak s hráči z NHL, tak bez nich. Proto chceme rozšířit evropské portfolio hráčů, které tady máme, abychom byli připraveni, když budeme muset čerpat jen z Evropy, aby byli hráči obouchaní z těchto zápasů."

Reklama

Související témata: