Hlavní obsah

Švédsko má v nominaci na hokejovou Karjalu čtyři nováčky

Čtyři nováčky nominoval na listopadový turnaj Karjala v Česku a Finsku trenér švédských hokejistů Rikard Grönborg. Ve dvaadvacetičlenném kádru jsou poprvé útočníci Dennis Everberg z Växjö, Sebastian Wännström z Rögle, Carl Klingberg ze švýcarského Zugu a třicetiletý Alexander Bergström z Karlskrony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Richard Jarůšek slaví gól proti Švédsku. Ilustrační foto.

Článek

K zápasům v Plzni a Helsinkách nastoupí i čtyři hráči ověnčení zlatými medailemi z mistrovství světa. Šampiony z roku 2013 ze Stockholmu jsou obránce Staffan Kronwall, Erik Gustafsson a útočníci Fredrik Pettersson a zkušený Joel Lundqvist, který byl i u triumfu na MS v roce 2006 v Rize, kde Švédové ve finále porazili českou reprezentaci.

České prostředí znají dobře forvardi Richard Gynge z Nižněkamsku a Patrik Zackrisson z Lugana, kteří působili v týmu bývalého účastníka Kontinentální ligy Lvu Praha. Gynge jeho barvy hájil jen krátce v ročníku 2012/13 a Zackrisson v celé sezoně 2013/14, v které klub dokráčel až do finále Gagarinova poháru a následně v soutěži skončil.

Švédové vstoupí do turnaje Karjala ve čtvrtek 3. listopadu v Plzni zápasem proti českému týmu (18:00). Po přesunu do Helsinek je v sobotu čeká Rusko a o den později uzavřou vystoupení v severském derby proti domácímu Finsku.

Nabitý program čeká Everberga z Växjö, Zackrisona, dalšího hráče Lugana Linuse Klasena, Lunqvista i jeho spoluhráče z Frölundy Henrika Tömmernese a Johana Sundströma i Mattiase Sjögrena z Curychu. Jejich kluby sehrají 1. a 8. listopadu osmifinálové zápasy Ligy mistrů.

Nominace hokejistů Švédska na turnaj Karjala v Helsinkách (3.-6. listopadu):
Brankáři:
Joel Lassinantti (Lulea)
Niklas Svedberg (Ufa/KHL)
Obránci:
Jonas Ahnelöv
Erik Gustafsson (oba Omsk/KHL)
Linus Hultström (Djurgaarden)
Henrik Tömmernes (Frölunda)
Oscar Fantenberg (Soči/KHL)
Jonas Junland (Lausanne/Švýc.)
Staffan Kronwall (Jaroslavl/KHL)
Útočníci:
Joel Lundqvist
Johan Sundström (oba Frölunda)
Linus Klasen
Patrik Zackrisson (oba Lugano/Švýc.)
Alexander Bergström (Karlskrona)
Dennis Everberg (Växjö)
Sebastian Wännström (Rögle)
Richard Gynge (Nižněkamsk/KHL)
Mario Kempe (Podolsk/KHL)
Carl Klingberg (Zug/Švýc.)
Fredrik Pettersson (Nižnij Novgorod/KHL)
Mattias Sjögren (Curych/Švýc.)
Andreas Thuresson (Malmö)

Reklama

Související témata: