Hlavní obsah

Takovou sezónu jsem ještě nezažil, smutní reprezentační bek. Na fanoušky ale pěl ódy

Praha

Byla to velká smůla. Tomáši Kundrátkovi se v KHL dařilo, ve Slovanu Bratislava patřil ke klíčovým bekům a figuroval v nominaci národního týmu na turnaj Karjala. Jenže na konci října si v duelu proti Togliatti zlomil ruku a na hokej musel nějaký čas zapomenout. Reprezentaci tak chyběl nejen ve Finsku, ale také na prosincovém Channel One Cupu. Blížící se Švédské hry však sedmadvacetiletému obránci už neuniknou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Kundrátek přichází na sraz hokejové reprezentace v Praze.

Článek

Kundrátek by si na třetím podníku letošní Euro Hockey Tour rád spravil chuť, v polovině února mu totiž klubová sezóna skončí! "Každý tým si před sezónou dává za cíl play off, bohužel to nevyšlo, je to zklamání," říká smutně Kundrátek, jehož Slovan bude ve vyřazovací části Kontinentální hokejové ligy chybět potřetí za poslední čtyři roky.

Svěřenci trenéra Miloše Říhy ztrácejí v Západní konferenci na aktuálně osmý Jokerit nedostižných jedenáct bodů. "Je těžké se vymlouvat na zranění, ale takovou sezónu jsem ještě nezažil. Smoleňák a Nedorost byli dvakrát zranění. Meszároš si do konce sezóny urval koleno, Viedenský taktéž. Já si s Ďalogou zlomil ruku, Sersen se zranil do konce sezóny," přemítal smutně přerovský rodák.

Těší ho alespoň atmosféra při domácích zápasech. Slovan má totiž neustále plno. "Lidi jsou neskuteční, je pořád vyprodáno, hrozně to žerou. My jsme jim vděční, že nás takhle podporují. Dodávají nám sebevědomí," libuje si.

KHL je prioritou

Sezóna ve Slovanu mu skončí již 14. února, reprezentační zadák zatím neví, zda dokončí probíhající ročník v jiném týmu. S ohledem na případný start na mistrovství světa, by mu však delší herní pauza mohla ublížit. Než dojde na další reprezentační akci, vypadl by ze zápasového rytmu. "Loni to bylo podobné, sice jsme byli v play off, ale ne příliš dlouho. Jednoduché to není, ale jsme profesionálové. Mám svého kondičního trenéra a v Přerově mi vždycky dovolí s týmem trénovat," tvrdí Kundrátek.

Kde bude působit v příští sezóně, zatím netuší. "Záleží na agentovi, já už jsem svoje předvedl. Uvidím, jestli budu čekat až po mistrovství světa, nebo zda podepíšu už před šampionátem. Pokud bych jel na MS, bylo by skvělé, kdybych už měl podepsáno. Manželka mi řekla, že nezáleží, kde budu příští rok hrát, hlavně ať jsem spokojený. Prioritou je ale pro mě KHL," dodal.

Reklama

Související témata: