Hlavní obsah

Rusko - Kanada 2:0Ruští hokejisté porazili Kanadu a budou útočit na triumf

Moskva

Ruští hokejisté zdolali na domácím Channel One Cupu v Moskvě Kanadu 2:0 a vedou po dvou duelech bez ztráty tabulku turnaje o bod před českou reprezentací. Před nedělním závěrečným duelem s Finskem má tak sborná boj o prvenství ve svých rukou. O výhře nad Kanadou rozhodli brankami ve třetí třetině obránce Nikita Něstěrov a útočník Sergej Plotnikov. Gólman Vasilij Košečkin jako první na turnaji udržel čisté konto.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Kanadský brankář Ben Scrivens dostává gól od ruských hokejistů.

Článek

Diváci v zaplněné VTB Areně se v úvodních dvou dějstvích branky nedočkali. Kanaďané nejdříve odolali v oslabení při trestu Leeho a v osmé minutě mohli sami udeřit. Vey ale na Košečkina nevyzrál. V domácím týmu neuspěl v přesilovce Gusev a následně ani Šalunov.

Kanada se následně ubránila i v dalších dvou oslabeních a v 26. minutě mohla jít do vedení. Garbuttův pokus z mezikruží ale skončil na levé tyči. Sborná se neprosadila při Lalondeově trestu a brankář Scrivens si poradil i s Gusevovou střelou. Košečkina na druhé straně nepřekonal Klinkhammer.

Ve 43. minutě se sborná dočkala vedení v přesilové hře, v které propálil Scrivense z levého kruhu Něstěrov. V polovině závěrečné části domácí pojistili náskok, když v přečíslení dvou na jednoho zužitkoval Gavrikovovu přihrávku Plotnikov. Rusové pak náskok ubránili při Chafizullinově vyloučení i v závěrečné power play.

Hokejový Channel One Cup v Moskvě, součást Euro Hockey Tour:
Rusko - Kanada 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 42. Nestěrov (N. Gusev, Grigorenko), 50. Plotnikov (Gavrikov). Rozhodčí: Hodek, Hribik (oba ČR) - Lazarev, Otmachov (oba Rus.). Vyloučení: 4:8, navíc Šipačov (Rus.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 12.680.
Rusko: Košečkin - Vojnov, Gavrikov, Chafizullin, Kiselevič, Marčenko, Nestěrov, Ljubuškin, Jakovlev - Grigorenko, Šalunov, Kovalčuk - Plotnikov, Andronov, Kalinin - Kaprizov, Šipačov, N. Gusev - Ketov, Kablukov, Ničuškin - Širokov. Trenér: Oleg Znarok.
Kanada: Scrivens - M. Robinson, Ch. Lee, Noreau, Ch. Genoway, Elliott, Gragnani, Lalonde - Kozun, D. Roy, R. Bourque - Parenteau, Ellison, Wolski - Howden, Vey, Talbot - Garbutt, O'Dell, Klinkhammer - Frattin. Trenéři: Willie Desjardins, Dave King, Scott Walker a Craig Woodcroft.
Tabulka turnaje:
1.Rusko220005:16
2.ČR211007:35
3.Finsko210106:44
4.Švédsko210016:43
5.Kanada310025:83
6.Korea300034:130

Reklama

Související témata: