Hlavní obsah

Sparťané vstoupili do European Trophy výhrou

OSLO/PRAHA

Vítězně vstoupili na ledě v norské metropoli do letní European Trophy hokejisté Sparty, domácí Valerengu porazili rozdílem tří branek 4:1.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z branky.

Článek

Pro pražský celek bylo důležité, že se v zápase s outsiderem divize dokázal hned dvakrát ubránit ve třech proti pěti a domácím, jejichž koučem je první Nor se zkušeností z NHL Knutsen, dopřál radost z vedení pouhých 57 vteřin.

Po Smoleňákově vyrovnání norský vicemistr doplatil na sekání McCutcheona, jednoho ze šesti zámořských hráčů ve svém středu. Při pohotové přesilovkové kombinaci letních sparťanských posil Bartánus přihrál Kůrkovi, který tak ještě před první pauzou dovršil obrat skóre. Valerenga se pak snažila přitvrdit hru, docházelo ke spoustě šarvátek a hosty v oslabení držel skvěle chytající Pöpperle.

Navíc 91 sekund před koncem prostředního dějství náskok Sparty zvýšil Pacovský a další mladík Kafka dal skóre konečnou podobu. „Měli jsme hodně šancí a soupeře v závěru už jasně přebruslili, ale základ byl v dobrém defenzivním projevu,“ tvrdil trenér Miloš Holaň. "Mohu mít radost i z toho, že se prosadily všechny čtyři útočné řady a udrželi jsme celou dobu dobré tempo," doplnil sparťanský trenér.

Pražané se nyní přesouvají do Finska, kde je v pátek a v sobotu čekají zápasy s helsinkými kluby IFK a Jokeritem.

Přípravný hokejový turnaj European Trophy:
Divize Capital:
Valerenga Oslo - HC Sparta Praha 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Csisar (Trygg) - 9. Smoleňák (Výborný), 17. Kůrka (Bartánus, Výborný), 39. Pacovský (Podlešák), 55. Kafka (Tůma).
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, Hanzlík, Philipp, Macholda, O´Brien, Bolf, Zacpálek - Kůrka, Broš, Bartánus - Ton, Výborný, Smoleňák - Kratěna, Podlešák, Pacovský - Tůma, Karpov, Kafka.
Vålerenga: DesRochers – Kelly, Maxwell, Lund, Ylönen, Soerrvik, Nösgard, Jörgensen - Olsen, McCutcheon, Oppryen – Trygg, Evans, Enström – Hesler, Csisar, Thoresen – Cocozza, Hoel, Brekke.
IFK Helsinky - Eisbären Berlín 3:2, Jokerit Helsinky - Adler Mannheim 2:1, Linköping - Färjestad 1:2.
Divize Central:
Kärpät Oulu - Red Bull Salcburk 3:2 (za domácí Kreps 1+0, Sičák 0+1), TPS Turku - Curych Lions 5:4, Tappara Tampere - SC Bern 1:4, Malmö Redhawks - Frölunda 1:2.

Reklama

Související témata: