Hlavní obsah

Hokejová Sparta na finském ledě padla, nezvládla úvodní třetinu

Nevydařená první třetina, v níž dostali čtyři góly, způsobila porážku hokejistů pražské Sparty při jejich druhém vystoupení v letní European Trophy. Ve finském Järvenpää pražský celek podlehl IFK Helsinky 3:5, výsledek dokázal ale korigovat až v posledních deseti minutách a nakonec měly oba týmy shodnou bilanci tří využitých přesilovek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Sparta přijela povzbuzena výhru na ledě norské Valerengy, jenže domácí mužstvo IFK také začalo soutěž vítězně (3:2 s Eisbärenm) a když se mu v úvodním dějství podařilo skórovat dvakrát v rozpětí 68 sekund, získalo klid. Navíc mělo dlouho i navrch bruslařsky a když se Sparta v dvojité početní výhodě přece jen dočkala kontaktního gólů, vzápětí pykala za další faul.

Pöpperle tak 26 vteřin před první pauzou inkasoval už počtvrté, poměr střel 16:8 pro finský celek po úvodní dvacetminutovce hovořil přesvědčivě. IFK už pak zápas neztratil, přestože Sparta od druhé části začala hrát aktivněji a hlavně s větší kázní. Vynucovala si tlak i fauly, dosáhla však jen snížení Severskou šňůru zápasů zakončí Pražané v sobotu ve Vantaa s Jokeritem.

Divize Capital
IFK Helsinky – Sparta 5:3 (4:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. Barlow (Ramstedt, Kousa), 10. Liivik (Nyholm, Piparinen), 16. Ramstedt (Barlow, Ahtola), 20. Haataja (Valin, Del Grosso), 28. Kousa (Barlow, Ramstedt) – 19. Broš (Výborný), 50. Kratěna (Smoleňák, Hanzlík), 57. Výborný (Kratěna, Hanzlík).
IFK Helsinky: Lundell – Vallin, Del Grosso – Kousa, Kankaanperä - Ahonen, Kurvinen – Melart, Tallberg – Petrell, Töykkälä, Haataja – Ahtola, Ramstedt, Barlow – Järvinen, Vainiola, Pöysti – Nyholm, Piiparinen, Liivik.
Sparta: Pöpperle – Gulaši, Vykoukal – Hanzlík, Philipp – O´Brien, Macholda – Zacpálek, Bolf - Bartánus, Broš, Kůrka – Smoleňák, Výborný, Kafka – Pacovský, Podlešák, Kratěna – Luňák, Karpov, Tůma.

Reklama