Hlavní obsah

Hlinka s Hlaváčem už zase válí za Linköping a postaví se proti Spartě

PRAHA

Mizerné výsledky zatím předvádějí na turnaji European Trophy hokejisté švédského Linköpingu. Všechny tři dosavadní zápasy na turnaji prohráli, přičemž soupeři dokázali vstřelit pouhé čtyři branky. Přesto věří, že se blýská na lepší časy. Vždyť tři ze čtyř gólů zaznamenali ve včerejším zápase na ledě Eisbärenu Berlín, který prohráli až po nájezdech. Forma Linköpingu začíná růst s příchodem českých útočníků Jana Hlaváče a Jaroslava Hlinky.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Hlaváč

Článek

Hlaváč s Hlinkou jsou pro následující sezónu smluvně vázáni v Linköpingu, ovšem vzhledem k nevýhodným daňovým zákonům ve Švédsku se dohodli, že začátek sezóny odehrají v pražské Spartě. Protože ale český tým hraje stejně jako Linköping European Trophy a jsou spolu dokonce ve stejné divizi, vymínil si švédský klub, že turnaj ještě odehrají v jeho barvách.

K prvním dvěma zápasům s Färjestadem (1:2) a Djurgaardenem (0:5) však ještě české duo nenastoupilo, bojovali totiž v dresu Sparty při duelech Tipsport Cupu. Proto se také vedení klubu nemohlo dočkat, až oba šikovní Češi zase obléknou dres svého "pravého" zaměstnavatele.

"Bude fajn vidět je zase v našich barvách ještě předtím, než v říjnu dorazí do Linköpingu natrvalo. Určitě nám jejich pomoc přijde vhod," liboval si před zápasem s Eisbärenem kouč švédského celku Hans Särkijärvi.

Nejdřív proti Spartě, pak zase za Spartu

Hlaváč s Hlinkou se včera podíleli na jedné z branek Linköpingu, porážce 3:4 po nájezdech však nakonec zabránit nedokázali. Hlaváč byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Do utkání poprvé v barvách Linköpingu zasáhl také obránce Josef Melichar, jenž je s klubem domluvený na půlročním angažmá.

Pikantní souboj čeká všechny tři české hráče už tuto sobotu. Linköping totiž nastoupí na ledě pražské Sparty, kam se po turnaji Hlinka s Hlaváčem zase vrátí. "Doufám, že budou mít na paměti, že i když tentokrát nastoupí proti nám, tak pak zase budou hájit naše barvy," prohlásil s nadsázkou trenér Sparty Miloš Holaň.

Reklama

Související témata: