Hlavní obsah

Ševc: Celý den jsme strávili v autobuse a na ledě to bylo znát

PRAHA

Český obránce Martin Ševc patřil mezi nejlepší hokejisty Färjestadu při utkání letní European Trophy na ledě pražské Sparty, ale porážku pátého týmu posledního ročníku švédské ligy odvrátit nedokázal. Domácí zvítězili 5:1, i když jim s bolavými zády chyběl kanonýr Ton a s naraženým loktem nemohl nastoupit ani nejzkušenější z obránců Vykoukal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Obránce Färjestadu Martin Ševc

Článek

Proč myslíte, že Färjestad nestačil na Spartu?

Hodně se trápíme v koncovce a neproměňujeme šance. Oba soupeře ze švédské elitserien jsme v divizi sice zdolali shodně 2:1, ale klidně jsme jim mohli dát pět branek. Bolest v koncovce se ukázala i v Praze a domácí nás přejeli. Možná se projevily i naše dopravní problémy na cestě.

Co se stalo?

Pro sérii tří zápasů venku vedení klubu vybralo jako základnu Berlín. Vyjeli jsme do Prahy v den zápasu sice brzy ráno, ale zůstali jsme viset na německé dálnici a do haly dorazili až dvacet minut před rozbruslením. Organizačně se to nepovedlo. Prakticky celý den jsme tak strávili v autobuse, což nebyla zrovna vhodná příprava na těžké utkání.

S jakým pocitem jste po téměř dvou letech zase vyjel na český led?

Docela jsem se těšil. Od listopadu 2008, kdy se konala exhibice ke sto letům českého hokeje, jsem doma nehrál. Chtělo to ale z Prahy lepší výsledek. Musíme se teď pokusit posbírat body ze dvou utkání v Německu. V pátek hrajeme s Eisbärenem, o den později v Mannheimu.

Za Färjestad jste hrál už mistrovskou sezónu 2005/06. Jaký byl návrat do míst spojených s největším úspěchem vaší kariéry?

Když jsem teď v létě do Karlstadu přijížděl, přišlo mi to, jako bych tam nebyl tak pouze týden, vše zůstalo stejné. Dobře jsem znal i víc než polovinu týmu. Máme ale nově udělanou komfortní kabinu i posilovnu.

Nový je v klubu i asistent kouče, legendární Jörgen Jönsson. Jak s dvojnásobným olympijským vítězem vycházíte?

Před těmi čtyřmi lety jsem si s ním zahrál a teď na střídačce s ním zatím tolik do styku nepřijdu, protože koučuje útočníky. Ale tak zvláštní to pro mě zase není, něco podobného jsem zažil už dřív na Kladně s Petrem Kasíkem, kterého jsem zažil taky jako hráče a pak mě i trénoval. Obecně myslím, že takové přesuny jsou prospěšné. Bývalí hokejisté většinou vědí, o čem to je a mají pro hráče pochopení.

Slavné hokejové hvězdy působí také ve vedení Färjestadu, ať už jde o sportovního manažera Rundqvista nebo generálního manažera Looba...

Oba působí velmi pozitivně a když vidí, že jdeme do zápasu naplno a makáme, nedělají žádný strašný problém ani z porážky. To je obrovský rozdíl proti angažmá v KHL, tam je na tom člověk každou minutu jinak a neví, jak co se bude dít druhý den.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články