Hlavní obsah

Junioři Karlových Varů vybojovali na turnaji šesté místo

PRAHA

Šestou příčku vybojovali v pestré konkurenci turnaje European Trophy juniorští hokejisté Karlových Varů. Po třetím místě ve své skupině hráli v neděli zápas o konečné umístění, ve kterém prohráli se švédským celkem HV 71 Jönköping 1:4. Konečná bilance Západočechů na prestižním turnaji ve švédském Karlstadu tak činí dvě výhry a tři porážky.

Článek

Karlovarští přitom odstartovali turnaj výborně. Ve čtvrtek zdolali švédský Djurgaarden 4:3 a o den později si jednoznačně poradili i s norským reprezentačním výběrem do dvaceti let (6:3). Víkend ale jejich plány na postup do finále turnaje zhatil.

V sobotu je čekaly dva náročné zápasy po sobě a ani v jednom Vary neuspěly. Nejprve čeští mladíci prohráli s Linköpingem 1:3 a o pár hodin později následovala porážka i s dalším švédským soupeřem Frölundou. Před koncem základní hrací doby sice vyrovnali na 3:3, ale hned v úvodu prodloužení doplatili na vyloučení.

Karlovy Vary tak čekal nedělní zápas o konečné páté místo s týmem HV 71. Už po čtrnácti minutách zápasu ale český zástupce prohrával o tři branky, nakonec dokázal brankáře soupeře překonat jen jednou.

K nejlepším hráčům Karlových Varů patřili obránci Vojtěch Šik a Martin Rohan. Devatenáctiletý Šik byl na turnaji druhý nejlepší hráč v hodnocení plus/minus, Rohan zase skončil s jedním gólem a dvěma přihrávkami desátý v produktivitě obránců. Stejný hráč ale nasbíral 25 trestných minut a právě na nedisciplinovanost karlovarští často dopláceli.

Reklama