Hlavní obsah

Dražší to bude v kabině Sparty, tušili Hlaváč s Hlinkou

PRAHA

Po sobotním zápase vystřídali obě kabiny. Nejprve se Jaroslav Hlinka s Janem Hlaváčem převlékli a vysprchovali v šatně Linköpingu, v jehož dresu pomohli k vítězství nad Spartou 2:0, poté si odnesli tašky do kabiny Pražanů, k nimž se v pondělí opět připojí. U svého severského zaměstnavatele se kvůli švédským daňovým zákonům ohlásí opět až 19. října.

Foto: hcsparta.cz

Jaroslav Hlinka v dresu Sparty

Článek

Linköping si české duo vyžádal na své zápasy European Trophy mimo švédské území, pro oba tak krátké intermezzo skončilo. Shodou okolností na ledě Sparty, kde se přes léto připravovali a kde načnou extraligovou sezónu. „Nebylo to nic příjemného, jsme rádi, že to máme za sebou,“ shodli se čeští forvardi.

Kdyby bylo na nich, radši by se na sobotní zápas dívali z tribuny. „Ale řekli nám, že máme hrát, tak jsme to samozřejmě respektovali,“ přiznával Hlaváč.

Na jejich hře byla mírně schizofrenní situace znát. Tvrdé ataky u mantinelu? Nic takového. „Bylo by nenormální, kdybychom se řezali, když v pondělí zase jdeme k nim,“ uznával Hlinka. „Jsou hráči, kteří u toho přemýšlí, takže když jdete k mantinelu a vidíte, že hráč stojí zády k vám, vždy se tomu dá nějak vyhnout,“ přitakával i jeho parťák. Stejný vzájemný respekt pociťoval Hlaváč i od sparťanů. „Také věděli, že za dva dny budeme sedět vedle sebe. Prostě zvláštní zápas,“ hodnotil.

Střídačku si nepletli

Se Spartou jsou těsně spjati, v holešovické hale nakoukli do velkého hokeje. „Já seděl na druhé střídačce podruhé v životě,“ vzpomínal Hlinka. „Poprvé asi před šesti lety s Klotenem a to jsme tu dostali šestku. Tak jsem doufal, že to bude lepší,“ přiznával. „Já si to vyzkoušel vloni s Libercem, tak jsem neměl problém, že bych si pletl střídačku,“ usmíval Hlaváč.

Kouč Linköpingu tak dostal ideální příležitost vyzvědět něco o způsobu sparťanské hry. Jenže nepochodil... „Šel ke mně a chtěl něco vědět. Tak jsem odpověděl, že mu přece nic neřeknu,“ smál se Hlaváč. „Nejsme typy, co bychom sledovali rukopis trenérů a pak to hned pouštěli dál,“ dušoval se i Hlinka, jenž si v zápase připsal i jednu asistenci.

Když vyšel ze sparťanské kabiny, zatím se ještě vyhnul platbě do společné kasy. „Ale je možné, že se v pondělí připomenou,“ tušil. Zápas se tak české dvojici prodražil. „V kabině Linköpingu jsme taky něco vypsali, tak budeme platit dvakrát,“ naoko hudroval Hlaváč. „Kde to bude dražší? No asi ve sparťanské kabině,“ tušil.

Na obou byla znát únava. Nejen ze série zápasů, ale i z cestování. Ke švédskému týmu se totiž na dva duely v Německu připojili autem. „Jeli jsme do Berlína, pak do Manheimu a do Prahy přijeli ve tři v noci před zápasem,“ vyprávěl Hlaváč. „Odřídil jsem to já, nebylo to tak hrozné, všechno to byly cesty nejvíce kolem čtyř hodin,“ tvrdil Hlinka.

Reklama

Související témata: